Bokreta
Image default
Woning en Tuin

10 tips om meer opbergruimte te creëren in je huis

Je hebt vast wel eens het gevoel dat je overal opbergruimte voor nodig hebt, maar dat er op de één of andere manier nooit genoeg ruimte is. Vaak lijkt er in huis ontzettend veel opbergruimte te zijn, maar als je goed kijkt bij je huis inrichten, blijken de meeste ruimtes onbenut. De zolder staat vol met dozen van verhuizen of kerstspullen, de kledingkast is opgevuld met winterkleding en in de garage slingeren allemaal potten. Maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om meer opbergruimte in je huis te creëren. Hier zijn 10 tips:

Tips voor meer opbergruimte

1. Inventariseer wat je al hebt en bepaal hoeveel ruimte er nodig is voor elk item. Dit helpt u de beschikbare ruimtes in uw huis optimaal te benutten en ervoor te zorgen dat alles een aangewezen plek heeft.

2. Kijk naar ongebruikte of te weinig gebruikte ruimtes zoals kasten, zolders en kelders, die als opslagruimte kunnen worden gebruikt.

3. Maak gebruik van verticale opslag door voorwerpen op planken te stapelen of door rekken boven de deur te gebruiken om voorwerpen zoals schoenen of jassen op te bergen die niet in laden of kasten passen.

4. Installeer planken hoog aan de muur voor spullen die niet in een lade of kast passen.

5. Hang voorwerpen zoals potten en pannen aan de muur of gebruik een pottenrek om de verticale opbergruimte in uw keuken te maximaliseren.

6. Maak gebruik van multifunctionele meubels, zoals voetenbanken die zowel als zitplaats als opbergruimte kunnen worden gebruikt, of bedframes met laden eronder voor het opbergen van beddengoed.

7. Gebruik opbergers onder het bed voor kleding van buiten het seizoen, extra beddengoed en andere grote voorwerpen die niet altijd toegankelijk zijn.

8. Wees creatief met opbergoplossingen zoals het ophangen van tijdschriftenrekken boven de deuropening voor tijdschriften of boeken, het gebruik van magneetstrips op de koelkast voor kruiden en messen, of het installeren van haken aan de muur voor jassen en tassen

9. Gebruik opbergers zoals bakken, manden en dozen om spullen te organiseren en kleine ruimtes optimaal te benutten.

10. Gebruik digitale opslagmogelijkheden voor documenten en foto’s door een back-up te maken in de cloud of op een externe harde schijf

Door deze tips toe te passen, kunt u gemakkelijk veel meer opbergruimte in uw huis creëren zonder te hoeven investeren in extra meubilair of bouwprojecten.