Bokreta
Image default
Zakelijk

De 4-kleuren Persoonlijkheidstest: breng de kracht van jouw medewerkers in kaart

De 4-kleuren Persoonlijkheidstest – ook bekend als The Bridge Personality – is een betrouwbare en toegankelijke test om het gedrag, de kwaliteiten, werkprestaties en kracht van (potentiële) medewerkers in kaart te brengen en te begrijpen. Het biedt inzicht in voorkeuren en competenties op zowel individueel, team- als organisatieniveau.

In de 4-kleuren Persoonlijkheidstest worden aan de hand van 4 kleuren – blauw, rood, groen en geel – de persoonlijkheid en kernkwaliteiten van een sollicitant of medewerker op betrouwbare en valide wijze in beeld gebracht. Elke kleur representeert zijn eigen sterke of zwakke eigenschappen.

The Bridge Personality kan worden gebruikt in de periode van werving en selectie – voor het aantrekken van geschikte nieuwe medewerkers – maar is ook uitermate geschikt voor inzicht in en ontwikkeling van huidig personeel. Solliciteert een medewerker bijvoorbeeld binnen het bedrijf naar een andere functie, dan kan middels de 4-kleuren Persoonlijkheidstest worden bekeken of de betreffende medewerker over de kwaliteiten voor de nieuwe functie beschikt.

4-kleuren Persoonlijkheidstest van Testgroup

De 4-kleuren Persoonlijkheidstest is een professionele en betrouwbare test. De test geeft naast scores op 34 competenties – waaronder besluitvaardigheid, planmatigheid, praktijkgerichtheid, veerkracht en sociale zelfverzekerdheid – aan de hand van 4 kleuren een beeld van de kandidaat of medewerker:

Blauw – de introverte denkers – met eigenschappen als precies, feitelijk, objectief, weloverwogen, formeel, indirect en taakgericht.

Rood – de extraverte denkers – met eigenschappen als ambitieus, scherp, wilskrachtig, besluitvaardig, doelgericht, dominant en zakelijk.

Groen – de introverte voelers – met eigenschappen als mensgericht, loyaal, meevoelend, zorgzaam, geduldig, harmonieus en beschouwend.

Geel – de extraverte voelers – met eigenschappen als vriendelijk, mensgericht, enthousiast, open, dynamisch, creatief en interactief.

De 4-kleuren persoonlijkheidstest is in 20 verschillende talen beschikbaar en eenvoudig af te nemen. Daarnaast houdt de test ook rekening met de eerlijkheid van de kandidaat. De test maakt gebruik van zogenaamde Normatief-Ipsatief Split Technology®. Hierdoor verkrijg je inzicht in het antwoordgedrag van je kandidaat. Het laat zien waar in de test de kandidaat getwijfeld heeft om een antwoord wel/niet in te vullen en/of aan te passen. Een onmisbare techniek om kwaliteiten en competenties in kaart te brengen.

Uitgebreide Persoonlijkheidsrapportage

Na het invullen van 240 vragen ontvang je een uitgebreid rapport. In de rapportage komt het zelfbeeld van de kandidaat/medewerker naar voren evenals informatie over arbeidsgedrag en persoonlijkheid. Ook wordt naar aanleiding van de test duidelijk in welke omgeving de kandidaat/werknemer goed of juist minder goed functioneert.

De resultaten van de persoonlijkheidstest worden vergeleken met een normgroep. Op basis hiervan wordt per dimensie een score bepaald.

Daarnaast is het mogelijk om een teamrapportage en/of maatwerkrapportage op te laten stellen, waarin de door jou geselecteerde competenties – bijvoorbeeld alleen de competenties die van toepassing zijn op een bepaalde functie – worden opgenomen.

Bekijk hier een voorbeeld van het persoonlijkheidsrapport

Testgroup | Meer Informatie & Contact

Meer weten over De 4-kleuren Persoonlijkheidstest (The Bridge Personality) van Testgroup? Hulp nodig bij je bestelling of een andere vraag? Onze professionele adviseurs staan je graag te woord. Neem telefonisch contact met ons op via 020 262 1630, per e-mail via info@testgroup.eu of vul het contactformulier op onze website in.