Dyslexie effectief laten behandelen door een specialist

Het is erg vervelend als uw zoon of dochter moeite heeft met lezen en schrijven. U wilt hulp inschakelen en dit is verstandig. Als u dyslexie effectief laat behandelen voorkomt u in de toekomst belemmeringen en blijven de gevolgen van dyslexie beperkt. Uw kind zal namelijk niet enkel op school last hebben van belemmeringen. In de toekomst van uw zoon of dochter, bij een vervolgopleiding of in het bedrijfsleven, kan het belemmerend werken. Daarom schakelt u Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal in, want daar vindt men het belangrijk dat ieder kind een kans moet krijgen om de gevolgen van dyslexie te verhelpen.

Dyslexie behandelen: bepaal allereerst het schrijf- en leesniveau van het kind

Kinderen die moeite hebben met technisch lezen en spelling, hebben hulp nodig. Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal is een gespecialiseerd bedrijf die dyslexie bij kinderen behandelt. U krijgt een duidelijk beeld van wat er allemaal moet gebeuren om uw kind te behandelen. Hierbij wordt allereerst een onderzoek uitgevoerd dat gericht is op technisch en/of begrijpend lezen en spelling en/of grammatica. Uit dit onderzoek blijkt hoe uw kind leest en schrijft en wordt er een niveau bepaald. Als blijkt dat uw zoon of dochter de diagnose dyslexie heeft, kan men bij deze kleinschalige praktijk uw kind uitstekend behandelen. Bovendien krijgt u als ouder praktische begeleidingstips mee.

Ik denk dat mijn kind dyslexie heeft: wat houdt het in en is het te behandelen?

U komt erachter dat uw kind steeds meer moeite heeft met lezen en schrijven. U weet alleen niet wat de oorzaak hiervan is. Dan kunt u Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal inschakelen om een onderzoek te laten uitvoeren om na te gaan of uw kind dyslexie heeft. Dit betekent dat het technisch lezen en/of de spelling moeizaam gaat bij een kind, terwijl hij of zij wel voldoende intelligentie heeft. Het is belangrijk om dyslexie te laten behandelen bij een externe organisatie, waarbij men kinderen met leesproblemen kan begeleiden en ondersteunen. Kom langs voor een dyslexieonderzoek en dyslexiebehandeling bij Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal.