Bokreta
Image default
Architectuur

Een inbouw gashaard kan ook gewoon duurzaam zijn

Tegenwoordig is er een drie-strijd gaande in de wereld van haarden en wel tussen de inbouw gashaard, houthaard en elektrische haard. Als u wilt gaan voor een inbouwhaard zijn het alle drie prima keuzes, maar vandaag de dag zijn we allemaal bezig met duurzaamheid. Op dat gebied is de houthaard natuurlijk heer en meester. Ook de elektrische haard is een sterke speler op het gebied van duurzaamheid. Kan de inbouw gashaard hier nog wat tegenin brengen?

Gashaarden verschillen in duurzaamheid

Het beeld van een vervuilende gashaard is deels waar, er wordt immers gebruik gemaakt van gas. Vooral gekeken naar een gasloze toekomst kunt u de vraag stellen of u wel een inbouw gashaard wilt aanschaffen. Maar iedere inbouw gashaard is anders en de duurzaamheid kan dus ook enorm verschillen. Veel haarden die op gas lopen, hebben zelfs een energielabel van A. Dit komt door nieuwe technologie die zelfs met weinig hoeveelheid gas veel warmte kan leveren. Daarnaast is de haard altijd gemakkelijk uit te zetten en wordt er dus niet veel verspild. Een haard op gas hoeft dus lang niet altijd zo vervuilend te zijn als veel mensen denken.

Welke haard u ook kiest, laat u vooraf goed informeren

Iedere haard is anders en duurzaamheid is natuurlijk lang niet de enige factor waar u rekening mee moet houden als u een inbouwhaard wilt uitkiezen. Het is dus altijd zaak om u vooraf goed te laten informeren door een gespecialiseerd bedrijf met een groot aanbod. Neem bijvoorbeeld Ambianza, dit is een bedrijf dat veel ervaring heeft bij het leveren van inbouwhaarden. Een kijkje in de showroom of een goed gesprek met een gepassioneerde medewerker kan u inzicht geven in wat uw keuze gaat worden. Welke haard u uiteindelijk ook gaat kiezen, uiteindelijk moet het allemaal ingebouwd worden en dan wilt u dat vakmensen goed werk leveren.

https://www.ambianza.nl/