Bokreta
Image default
Entertainment

Elektrische steps en het milieu (hoe ze onze planeet redden + hun echte nadelen)

Elektrisch aangedreven rideables hebben een groot voordeel ten opzichte van elk ander transportvoertuig. Ze zijn erg milieuvriendelijk. Ze doen verschillende dingen die helpen de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, het verkeer te verminderen en de efficiëntie te verhogen.

Alle redenen zijn op een zeer krachtige manier met elkaar verweven. Rideables zijn een geweldige oplossing voor enkele van de moeilijkste problemen met vervuiling. Dit geldt met name voor elektrische steps.

Zijn elektrische steps goed voor het milieu?

Elektrische steps zijn goed voor het milieu, omdat het gebruik ervan niet leidt tot uitstoot van broeikasgassen. Ze zijn zeer energiezuinig en verbruiken slechts zoveel elektriciteit als een groter huishoudelijk apparaat. Ze verminderen de behoefte aan auto’s en openbaar vervoer, wat files opruimt en de vervuiling verder helpt verminderen. Het enige milieuprobleem dat ze kunnen veroorzaken, is het onjuist weggooien van batterijen.

Laten we eens kijken hoe elektrische steps het milieu helpen, en ook enkele mythes over elektrische steps en het milieu ontkrachten.

Elektriciteit versus fossiele brandstof

Elektrische steps zijn ontworpen om vanaf het begin fossiele brandstoffen te vermijden. Het zit ‘m tenslotte in de naam zelf.

Dat hielp ook om de rage over hen sneller te verspreiden.

Auto’s, vrachtwagens, bussen en motorfietsen rijden voornamelijk op gas. Bij verbranding komen broeikasgassen vrij.

Aangezien er miljarden voertuigen in de wereld zijn, is het een van de grootste bedreigingen voor onze planeet. Het verkeer is verantwoordelijk voor ongeveer een vijfde van alle uitstoot.

In feite stoot het gemiddelde voertuig op de markt 404 gram CO2 uit voor elke kilometer die het aflegt.

Bovendien stoten ze andere uit. broeikasgassen. Ze zijn niet zo hoog in hoeveelheid, maar hebben eigenlijk slechtere broeikaseffecten. Die gassen omvatten methaan en stikstofoxide.

Omdat elektrische steps op oplaadbare batterijen werken, zullen ze nooit broeikasgassen uitstoten. Elke persoon die zijn auto thuis laat en in plaats daarvan zijn elektrische step pakt, verwijdert één auto uit het verkeer. Zo elimineren ze 400 gram koolstofdioxide per mijl.

Grote steden die apps voor het delen van steps hebben geïntroduceerd, weten dit het beste. Ze hebben vaak lagere niveaus van koolmonoxide gemeld. Meestal duurt het maar een paar maanden voordat dit merkbaar wordt.

Minder vervuiling door files

Verkeer zorgt voor vervuiling, maar wist je dat files extra vervuiling veroorzaken dan normaal ?

Hoe langzamer het verkeer in zijn geheel rijdt, hoe meer vervuiling het veroorzaakt.

Auto’s en voertuigen verbruiken de meeste brandstof bij het accelereren. Dit is vooral het geval bij het overschakelen van stilstaan naar bewegen.

Hetzelfde geldt voor het verlagen van de snelheid. Een auto verbruikt extra brandstof en stoot meer vervuilende stoffen uit bij het remmen of stoppen.

Elektrische steps zijn in principe immuun voor files. Ze zijn zo klein dat ze nooit ergens tussen komen te zitten.

Niet alleen komen ze niet vast te zitten in het verkeer, maar ze helpen ook de files te verminderen. Nogmaals, elke elektrische step betekent een auto minder.

Efficiëntie van elektrische steps

Bij het verbranden van brandstof komt energie sneller vrij dan bij het gebruik van batterijen. Maar auto’s zijn gigantisch. Ze gebruiken de meeste van die energie om het voertuig zelf te vervoeren.

Elektrische steps wegen zelden meer dan een dozijn kilogram. Ze hoeven maar hun gewicht plus het gewicht van één persoon te dragen.

Natuurlijk hebben motorvoertuigen hun nut. We zullen ze niet snel helemaal stoppen.

Maar de grootste efficiëntieverliezen en vervuiling vinden plaats door het slechte gebruik van auto’s. En niets is minder efficiënt dan één persoon in een auto.

Auto’s nemen nog steeds dezelfde ruimte in en stoten dezelfde hoeveelheid broeikasgassen uit, maar verplaatsen slechts één persoon.

Dat is waar elektrische steps kunnen schitteren.

Veel steps hebben tegenwoordig een geweldig bereik. Sommige kunnen zelfs honderden kilometers afleggen op één lading. Elektrische steps zijn het meest efficiënt in het vervoeren van één persoon.

Als u wilt weten hoeveel u kunt besparen op uw woon-werkverkeer met een elektrische step, kunt u de kostencalculator voor woon-werkverkeer raadplegen.

Steden die elektrisch rijden ondersteunen, zijn schoner

Veel steden over de hele wereld bieden geweldige infrastructuur voor fietsen.

Het is niet verrassend dat dit ook de steden zijn die elektrische steps met open armen verwelkomen.

Steden in het westen en westen Noord-Europa moedigt hun burgers al tientallen jaren aan om fietsen te gebruiken. Ze ontdekken dat elektrische steps nog efficiënter zijn dan fietsen. Ze helpen files en vervuiling nog verder te verminderen en het is eenvoudig om je step buiten te zetten middels een step slot. Zo nemen steps minder ruimte op dan auto’s bijvoorbeeld. 

Fietsen zijn erg handig en hebben veel van de voordelen van elektrische steps. Ze hebben echter nog steeds enkele nadelen die elektrische steps niet hebben.

Mensen zullen ze nog lang blijven gebruiken, maar elektrische steps zijn een betere manier van vervoer dan fietsen.

In deze steden kan de overgang in ieder geval heel soepel verlopen. De bestaande fietspaden zijn perfect voor elektrische steps, omdat ze allebei met dezelfde snelheid rijden. Daarom behoren deze steden tot de groenste en schoonste. Dit ondanks het feit dat ze tientallen miljoenen inwoners kunnen hebben.

 

https://nr1elektrischestep.nl/