Bokreta
Image default
Bedrijven

Het verschil tussen groot en klein grofvuil

Je hebt net een nieuw bankstel aangeschaft, maar wat doe je met je oude bankstel? Of je hebt net je woning geschilderd en je hebt nog een aantal blikken over. Wat doe je hier dan mee? In sommige gemeenten is het mogelijk om het grofvuil thuis op te laten halen. Wanneer dit niet het geval is moet je het afval zelf wegbrengen naar een milieupark.

 

Wat wordt er verstaan onder grofvuil?

Voor velen is het onduidelijk wat er precies met grofvuil wordt bedoeld. Grofvuil is al het huishoudelijk afval dat vanwege de grootte niet in een minicontainer of ondergrondse container past. In sommige gemeenten wordt het grofvuil bij jou thuis opgehaald. Het grofvuil wordt vervolgens verwerkt door de gemeente. Wordt het grofvuil niet bij jou thuis opgehaald? Dan dien je het afval zelf weg te brengen naar een milieupark. Hier wordt het afval gescheiden en op een verantwoorde manier gerecycled.

 

Afval wegbrengen naar een milieupark

Wanneer je het grofvuil in Zoetermeer niet kwijt komt, kun je het wegbrengen naar het dichtstbijzijnde milieupark. Hier staan verschillende containers voor al het afval. Het is belangrijk dat het afval in de juiste container wordt weggegooid. Jouw afval bevat een hoop materialen, die opnieuw gebruikt kunnen worden. Wanneer het afval niet op de juiste manier wordt gescheiden, kan het ook niet goed worden hergebruikt. Bij het milieupark zijn verschillende medewerkers aanwezig die jou vertellen in welke container je het afval moet weggooien.

 

Grofvuil container huren

Het wegbrengen van jouw grofvuil kan soms veel tijd in beslag nemen. Wanneer je bezig bent met een grote opruiming of verbouwing vind je al snel een hoop grofvuil. Het kost dus een hoop tijd en geld om al dit grofvuil naar het milieupark te brengen. Door een grofvuil container te huren hoef je niet van de werkplaats af en bespaar je dus een hoop tijd.