Bokreta
Image default
Startpaginas

Een tatoeage verwijderen – hoe zit dat

Een tatoeage wordt gezet door een professionele tatoeëerder met behulp van een naald en inkt. Hier zijn de stappen die worden gevolgd bij het zetten van een tatoeage:

 • De tatoeëerder begint met het schoonmaken van de huid waarop de tatoeage zal worden geplaatst met een desinfecterende zeep en scheert indien nodig het gebied om een duidelijk zicht te krijgen.

 • De tatoeëerder tekent de tatoeageontwerp met stencils of vrije hand op de huid, om ervoor te zorgen dat de tatoeage symmetrisch en passend is.

 • De tatoeëerder plaatst een dunne naald in de tatoeëermachine en doopt deze in de inkt.

 • De naald wordt dan in de huid geprikt en bewogen om de inkt onder het oppervlak van de huid te plaatsen. Dit proces wordt herhaald totdat de volledige tatoeage is voltooid.

 • Na het voltooien van de tatoeage wordt het gebied opnieuw schoongemaakt en afgedekt met een verband.

 • Het is belangrijk om de tatoeage gedurende de eerste paar dagen na het zetten schoon en gehydrateerd te houden en te vermijden om het gebied aan direct zonlicht of water bloot te stellen.

Het is essentieel om een professionele tatoeëerder te kiezen om ervoor te zorgen dat de tatoeage correct en veilig wordt gezet. Het zetten van een tatoeage is tenslotte een permanente beslissing en kan niet gemakkelijk worden verwijderd.

Op welke plekken wat het vaakst een tattoo gezet?

Er zijn veel verschillende plaatsen waar mensen tatoeages laten zetten, maar hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 • Bovenarm: Dit is een populaire plek voor tatoeages bij mannen en vrouwen. Het biedt een groot gebied voor ontwerpen en kan gemakkelijk bedekt worden als dat nodig is.

 • Onderarm: Net als de bovenarm is dit een veel voorkomende plek voor tatoeages bij mannen en vrouwen. Het kan ook gemakkelijk worden bedekt als dat nodig is, en biedt een goed zichtbare plek voor ontwerpen.

 • Pols: De pols is een populaire plek voor kleinere tatoeages, zoals symbolen, letters en cijfers. Het is ook een plek die gemakkelijk zichtbaar is en gemakkelijk kan worden bedekt als dat nodig is.

 • Rug: De rug biedt veel ruimte voor grote ontwerpen en is een populaire plek voor tatoeages bij mannen en vrouwen. Afhankelijk van de locatie van de tatoeage kan het gemakkelijk worden bedekt.

 • Borst: De borst is een populaire plek voor tatoeages bij mannen. Het biedt een groot gebied voor ontwerpen en kan gemakkelijk worden bedekt als dat nodig is.

 • Enkel: De enkel is een populaire plek voor kleinere tatoeages bij vrouwen. Het is een plek die gemakkelijk zichtbaar is en gemakkelijk kan worden bedekt als dat nodig is.

Het is belangrijk om te onthouden dat tatoeages op elke plek van het lichaam kunnen worden gezet en dat persoonlijke voorkeur en ontwerpkeuze bepalen waar iemand zijn of haar tatoeage laat zetten.

Kun je een tatoegage ook verwijderen?

Ja, het is mogelijk om een tatoeage te verwijderen, maar het proces kan langdurig, pijnlijk en duur zijn. Er zijn verschillende methoden om een tatoeage te verwijderen, waaronder:

 • Laserbehandeling: Dit is de meest voorkomende methode voor het verwijderen van tatoeages. De laser gebruikt een geconcentreerde lichtstraal om de inktdeeltjes in de huid af te breken. Het aantal behandelingen dat nodig is om de tatoeage te verwijderen, varieert afhankelijk van de grootte, kleur en diepte van de tatoeage.

 • Chirurgische verwijdering: Bij deze methode wordt de tatoeage operatief verwijderd. Dit wordt meestal gebruikt bij kleine tatoeages en kan leiden tot littekens.

 • Dermabrasie: Bij deze methode wordt de bovenste laag van de huid afgeschuurd met behulp van een speciaal apparaat. Dit kan pijnlijk zijn en kan leiden tot littekens.

 • Cryotherapie: Bij deze methode wordt de tatoeage bevroren met vloeibare stikstof. Dit kan pijnlijk zijn en kan leiden tot blaren en korstvorming.

Hoe werkt de Picoway laser om tattoos te verwijderen?

De Picoway laser is een speciaal type laser die wordt gebruikt voor het verwijderen van tatoeages. Het werkt op een vergelijkbare manier als de traditionele Q-switched laser, maar met kortere pulsduur en hogere intensiteit.

De Pico laser gebruikt ultra-korte pulsen van lichtenergie om de inktdeeltjes in de huid af te breken. De pulsen zijn zo kort dat ze de inktdeeltjes in kleinere fragmenten kunnen breken dan traditionele lasers, waardoor het lichaam de deeltjes sneller kan afvoeren. Dit betekent dat er minder behandelingen nodig zijn om de tatoeage volledig te verwijderen dan bij traditionele lasers.

De Pico laser kan worden afgesteld om verschillende golflengtes te gebruiken, afhankelijk van de kleur van de inkt. Hierdoor kan de laser effectief zijn voor het verwijderen van zowel donkere als lichte kleuren.

De behandeling met de Pico laser is over het algemeen minder pijnlijk dan de behandeling met traditionele lasers, en er is minder kans op complicaties zoals littekens en verkleuring van de huid. Het herstelproces is ook meestal sneller, hoewel er nog steeds enige roodheid, zwelling en korstvorming kan optreden na de behandeling.

Het is echter belangrijk om te weten dat de Pico laser niet voor iedereen geschikt is en dat de beste methode voor het verwijderen van een tatoeage afhangt van verschillende factoren, zoals de grootte, kleur en locatie van de tatoeage, en de huidskleur van de persoon. Voor vragen hierover kun je terecht bij de huidspecialisten van BodySilk Laser Clinic.

https://www.bodysilk.nl/tatoeage-verwijderen/