Bokreta
Image default
Zakelijk

Op zoek naar een goede bedrijfsopvolging?

Best wel een grote stap om als ondernemer een bedrijfsopvolging te gaan zoeken. Vaak is hier al heel lang over nagedacht, maar de uiteindelijke datum stond nog niet vast. Echter komt hier ook veel bij kijken en is dan zeker raadzaam om hier een specialist bij te betrekken. Het IMK heeft hier de nodige ervaring mee en hebben al diverse bedrijven geholpen met het maken van de juiste beslissingen. Veel ondernemers hebben de hoop dat de kinderen later het bedrijf van de ouders willen overnemen. Helaas is dit niet bij iedere ondernemer het geval, zij moeten op zoek gaan naar een andere ondernemer die weliswaar interesse heeft om het bedrijf over te gaan nemen. 

 

Maak geen overhaaste stappen

Bij bedrijfsopvolging moeten de nodige stappen worden ondernomen om ervoor te zorgen dat de bedrijfsvoering na de overdracht soepel verloopt en dat de bedrijfsactiviteiten worden voortgezet. Deze stappen omvatten het opstellen van een goed overdrachtsplan, het zoeken naar een geschikte opvolger, het verwerven van financiële middelen, het overdragen van activa en het overdragen van kennis.

Al deze stappen vergen veel tijd en geduld en moeten tot in de puntjes goed worden uitgevoerd. Helemaal wanneer er sprake is van een overname door eigen kinderen. Je wilt ervoor zorgen dat de kinderen deze overname wel goed kunnen handelen en hierdoor niet in financiële problemen gaan komen. Bij al deze stappen zorgt het IMK ervoor dat de bedrijfsopvolging goed verloopt. Zij zorgen ervoor dat op alle vragen een antwoord komt en de bedrijfsopvolging zonder problemen afgehandeld gaat worden.