Bokreta
Image default
Toerisme

Reizen door Varna en omgeving.

goedkope verre reizen

Dit is de Bulgaarse stad Varna, alias Odessa, alias Stalin, alias Voden, alias Deonisiopolis. Een stad met vele, vele duizenden jaren geschiedenis. Zowel in Varna zelf, als niet ver daar vandaan, is er een zee van mooie en interessante plekken. 2 objecten onder bescherming van UNESCO, ongeveer 10 natuurreservaten en reservaten, 5 badplaatsen, waaronder het beroemde Golden Sands. 2 paleizen, waarvan er één Evksinograd is – de huidige regeringsresidentie van Bulgarije, het oudste rotsachtige klooster van Aladzha en vele oude en minder kloosters en kerken. Volgens de legende vestigde het christendom zich in de oudheid op deze plaatsen en de eerste bisschop was een leerling van de heilige apostel Paulus – Amplius.

Er zijn veel musea in het huidige Varna, een daarvan bevat de oudste goudschat die in Europa is gevonden, met een gewicht van 6 kilogram! En ook een enorm aantal heerlijke restaurants en een dolfinarium en een aquarium, gewoon ontelbaar. Voor mij is Varna de rijkste stad van Bulgarije voor attracties en uitgaansgelegenheden. We zullen proberen de meeste bezienswaardigheden van Varna in een apart artikel te beschrijven.

Korte hulp. Varna is de derde grootste stad van Bulgarije met een oppervlakte van ongeveer 205 vierkante kilometer. De stad ligt in het noordoosten van Bulgarije, aan de kust van de Zwarte Zee. Merk op dat het noorden een zeer relatief concept is voor Bulgarije – de afstand van Varna tot Burgas is slechts 125 km. Burgas wordt als het zuiden beschouwd. Varna naar het noorden.

Varna is een van de beroemdste vakantieoorden in Europa en de grootste in het Zwarte Zeegebied. De bevolking van Varna in de winter is ongeveer 350.000 mensen, nou ja, en in de zomer meer dan een miljoen. De afstand naar Sofia is 442 km, naar Burgas – 125 km, naar Istanbul – 469 km, tot de grens met Roemenië – 90 km. Varna is de thuisbasis van een van de grootste luchthavens in Bulgarije, in het Bulgaars “letishte” (lees als letishte).

…. En nu is het zomer. De klimaatzomer begint eind april / mei en duurt tot oktober, soms inclusief. Zomertemperatuur van de dag +28 ° + 30 ° C en ’s nachts +18 ° + 20 ° C. In de zomer ligt de watertemperatuur in de Varna-regio tussen de +20 +30 ° C, buiten Kaap Kaliakra is het wat koeler, er zijn daar koude stromingen. De gemiddelde watertemperatuur in de Zwarte Zee in januari is +7 ° C, in juli – +26 ° C. De zee in Varna werkt als een klimaatbeheersingseenheid – het koelt in de zomer en verwarmt Varna in de winter. De herfst is lang en warm.

Geschiedenis in een notendop In de steen- en kopertijd bestonden er verschillende archeologische culturen op het grondgebied van Varna, waaronder de gelijknamige kopertijdcultuur. Volgens de schriftelijke informatie die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven, werd Odessos (ook bekend als Varna) gesticht door kolonisten uit de stad Milete in de 6e eeuw voor Christus tijdens de periode van de grote Griekse kolonisatie. De naam van de stad – Odessos – is niet Grieks, maar komt uit een vroegere taal, wat hoogstwaarschijnlijk betekent dat er hier een nog oudere nederzetting was. De stad ontwikkelde zich als stadstaten, als een stadstaat met onafhankelijk bestuur.

Veel historische materialen, waaronder de oudste schat aan gouden voorwerpen uit de Varna necropolis, worden tentoongesteld in het Varna Archeologisch Museum. Na een korte periode dat de stad deel uitmaakte van het rijk van Alexander de Grote, werd Odessa de grootste handelsstad in het westelijke deel van de Zwarte Zee. Zelfs hun eigen munten werden geslagen, eerst brons en zilver, en in de tweede helft van de 3e eeuw voor Christus en goud. De eerste schriftelijke vermelding van de naam van de stad als Varna dateert uit 681.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html