Bokreta
Image default
Zakelijk

Volg een cursus inkomstenbelasting als schuldhulpverlener

De cursus inkomstenbelasting is een hele leuke en veelzijdige cursus waarbij je enorm veel leert over de verschillende mogelijkheden die er zijn bij doen van aangifte en je kunt na de cursus ook prima je eigen belastingaanslag controleren, maar je kunt hier ook je voordeel mee doen om voor anderen de belastingpapieren in te vullen. Tijdens de cursus inkomstenbelasting leer je welke regels er zijn voor terug gaven en welke toeslagen er allemaal zijn en ook hoe je bezwaar moet indienen als je het niet eens bent met je belastingaanslag.

Inkomstenbelasting aangifte cursus

In het principe is het niet nodig om hiervoor een bepaalde vooropleiding te hebben om deze cursus te volgen. De docent die u tijdens deze cursus inkomstenbelasting zal begeleiden zal u tijdens de lessen veel handige tips kunnen geven omtrent bepaalde teruggaven. Aan het einde van de cursus is er een mogelijkheid om hierin examen te doen. Deze cursus is ook aan te bevelen bij mensen die voor hun werk of privé bewindvoerder zijn en kunnen tijdens de cursus inkomstenbelasting stap voor stap leren hoe de belastingaangifte toeslagenwet is opgebouwd omdat veel bewindvoerders best wel moeite hebben met het juist en volledig invullen van de aangifte inkomstenbelasting of de -toeslag. Nieuwsgierig geworden, schrijf je dan nu in voor de cursus inkomstenbelasting. 

Curus inkomstenbelasting voor schuldhulpverleners en vrijwilligers

Als schuldhulpverlener, vrijwilliger, bewindvoerder, maatschappelijk werker of verhuurconsulent kom je in de praktijk vaak in aanraking met mensen en hun financiën en dan is het erg handig dat je een cursus inkomstenbelasting hebt gedaan en dat is nu voor u mogelijk. De cursus inkomstenbelasting geeft je meer inzicht in de belangrijke punten die voor de cliënten belangrijke aftrekposten zijn, want heel vaak weten deze hulpverleners wel dat er mogelijkheden zijn maar niet waar ze ze in moeten vullen.

Wat komt er aan bod tijdens de cursus?

Natuurlijk krijg je eerst de basiskennis waarin wordt uitgelegd hoe de inkomstenbelasting is ontstaan en hoe deze precies werkt, verder wordt er aandacht besteed aan het boxenstelsel welke box is voor welke mensen en er zal worden ingegaan op de heffingskortingen. De docent die de cursus inkomstenbelasting zal geven zal u ook veel meer kunnen vertellen over het gebruik van huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden toeslag en overige toeslagen en wanneer hiervan gebruik kan worden gemaakt. Bent u geen hulpverlener, maar vind u het leuk om andere mensen te helpen met het invullen van de belastingpapieren dan kunt u zich ook inschrijven voor de cursus inkomstenbelasting, want het is niet zo dat u een bepaalde reden hoeft te hebben om deel te nemen aan deze cursus, ook een bepaalde opleiding is hiervoor niet nodig.

https://www.bcn-opleidingen.nl/cursus-inkomstenbelasting