Bokreta
Image default
Huishoudelijk

Voordelen en kosten van inductie kookplaten

 

Waarom een inductie kookplaat plaatsen laten slim is

Een groeiend aantal particulieren stapt van de gaskookplaat af en kiest voor een inductie kookplaat. De redenen hiervoor zijn legio. Zo is een inductie kookplaat plaatsen een goede manier om te besparen op de energiekosten en draag je hiermee een steentje bij aan een beter en gezonder milieu. Het fijne aan inductiekookplaat is verder het gegeven dat deze kookplaten gemakkelijk te reinigen zijn. Je neemt ze af met een vochtige doek, eventueel met een reinigingsmiddel erop, en je bent klaar. Verder is het fijne aan inductie dat de platen razendsnel opwarmen en ook op een gelijkmatige manier verwarmen. Dat is wel zo prettig koken! En ten slotte is de veiligheid een van de voordelen van inductieplaten. Anders dan bij de oude gaskookstellen loop je bij een inductiekookplaat minder risico op verbranding.

Wat kost plaatsing van een inductiekookplaat?

Een inductie kookplaat plaatsen kun je het beste door een ervaren installateur laten uitvoeren. De veiligheid staat voorop. Het is dan ook belangrijk dat de kookplaat op de juiste manier geïnstalleerd en aangesloten wordt. Een inductie kookplaat plaatsen laten kost voor de aansluiting gemiddeld tussen de 80 en 150 euro. Als het stroomnetwerk niet voorzien is op de extra aansluiting van de kookplaat, kunnen er bijkomende kosten zijn. In dat soort gevallen moet er namelijk een extra groepenkast in de meterkast toegevoegd worden, wat gemiddeld 200 tot 500 euro kan kosten. Deze bedragen zijn uiteraard exclusief de kosten van de inductie kookplaat zelf en ook afhankelijk van de leverancier bij wie je de inductie kookplaat aanschaft. Er zijn overigens ook veel leveranciers die een all-in prijs hanteren. Hierbij wordt bij aankoop van een inductiekookplaat deze ook door de verkoper geïnstalleerd en aangesloten. Dat is natuurlijk wel zo gemakkelijk en veilig!

 

Meer informatie aanvragen

Wil je meer weten over de soorten, typen en voordelen van inductiekookplaten. En/of wil je een inductie kookplaat plaatsen laten door een professional? Ga dan nu naar de website Vangasnaarinductie.nl voor aanvullende informatie. Bel op bij vragen of vraag direct een offerte aan!