Bokreta
Image default
Gezondheid

Wat zijn de voordelen van een recht gebit?

We worden niet allemaal geboren met rechte tanden en vaak is het zo dat je dan vanaf jongs af aan een beugel krijgt. Een beugel is een gebruikelijke behandeling voor tieners, maar ook voor volwassenen die een rechtere en een mooier gebit willen. 

Er zijn dan ook een aantal voordelen zodra je een beugel hebt gehad en dus ook een rechter gebit hebt. 

Een beugel heeft als functie om scheve tanden te corrigeren, maar een beugel kan ook gebruikt worden om een slecht uitgelijnde beet te corrigeren. Een beet is een tandheelkundige term die uitlegt hoe je boven- en ondertanden op elkaar passen. Als je gaten in je beet het door bijvoorbeeld ontbrekende tanden of slecht uitgelijnde tanden, kan dit invloed hebben op het eten. Het afbreken van eten is een essentieel onderdeel van een gezonde spijsvertering. Een slecht gebit kan dus het vermogen om goed te kauwen en om te eten erg beïnvloeden. Als je dit niet behandeld dan kan een slecht uitgelijnde beet erg pijnlijk worden. Je moet namelijk harder werken om te kauwen, wat vervolgens kan leiden tot een geblokkeerde kaak. 

Betere mondverzorging 

Wanneer je scheve tanden hebt kan je ook je tanden moeilijker reinigen. Delen van een tand kunnen bijvoorbeeld achter een andere tand verstoppen, waardoor goed poetsen en flossen bijna onmogelijk is. Als je je tanden niet goed kan schoonmaken, kunnen bacteriën zich ophopen en deze bacteriën kunnen vervolgens leiden tot tandvleesproblemen en gaatjes. Wanneer je tanden recht staan zal het poetsen en flossen veel makkelijker gaan. Om je mond zo goed mogelijk te verzorgen moet je 2 keer per dag je tanden poetsen, mondwater gebruiken en dagelijks flossen. Voor mensen met een beugel is een goede mondverzorging nog belangrijker. Je moet hierbij dan ook goed flossen en poetsen tussen en rond de beugels en de draadjes van de beugel. Tandartsapparatuur kopen? Kijk op alldent.nl

Meer zelfvertrouwen 

Meer mensen ervaren dan ook meer zelfvertrouwen wanneer zij een beugel hebben gehad en nu dus een rechte tanden hebben. Uit onderzoek is er dan ook gebleken dat meer zelfvertrouwen voor meer succes in het leven kan leiden.