Bokreta
Image default
Woningen

Wereldwaterdag: tips om thuis water te besparen

huis te koop

Wereldwaterdag is het ideale moment om het waterverbruik in vraag te stellen. U bespaart eenvoudig water, wat goed is voor uw portemonnee en het milieu. Is er nog meer goed nieuws? U kunt vandaag beginnen. Met deze tips in huis kun je water besparen.

Keuken

Zorg ervoor dat u de juiste pan gebruikt tijdens het koken. We ontwikkelden al snel een gewoonte om een ​​te grote pot op te pakken en deze met te veel water te vullen. principe Groenten en aardappelen mogen alleen onder water gebruikt worden.

Voor de vleesproductie is veel water nodig. U kunt uw ecologische voetafdruk verkleinen door minder vlees te eten.

Laat alleen een complete vaatwasser (of wasmachine) draaien. Let er bij aankoop ook op dat u zuinige apparatuur heeft aangeschaft.

WC

Denk aan de zuinige spoelknop in de kleinste kamer. Met deze dubbele spoelknop kun je kiezen tussen een grote spoeling of een kleine spoeling. U kunt de start-stop-wasmachine ook op elk moment installeren en de wasmachine op elk moment onderbreken.

Het toilet sluit je aan op regenwater, net als een vaatwasser en een wasmachine. Dit zijn de belangrijkste watergebruikers.

Badkamer

Installeer een zuinige douchekop die tot de helft van het water verbruikt. Zoek daarom een ​​douchekop die slechts minder dan 7 liter water per minuut kan doorlaten.

In plaats van badkuipen worden vaak korte douches gebruikt. Je vult de badkuip met 100-150 liter water en de waterbesparende douche verbruikt slechts zo’n 7 liter water per minuut. U kunt bijvoorbeeld een douche-alarm instellen om u eraan te herinneren dat u niet te lang moet douchen. Zo bespaart u tijd, geld, energie en water.

Extra

Een goed begin is het halve werk: om duurzaam te leven is goed onderhoud van waterapparatuur essentieel. Dit lijkt een simpele techniek, maar laat het water niet onnodig lopen. Draai de kraan dicht terwijl je je tanden poetst, je handen wast en zeep. Hergebruik zoveel mogelijk water. Gebruik bij het wassen van de auto een emmer in plaats van een tuinslang.

Voor het aanvragen van een waterscan kunt u altijd contact opnemen met uw drinkwaterleverancier. Vervolgens gaat een medewerker samen met u op zoek naar oplossingen om meer water te besparen.

Wilt u de voortgang volgen? Noteer vervolgens de watermeter op de waterbesparingsmeter op de eerste dag van elke maand. Zo houd je het waterverbruik in huis in de gaten.

zimmo huis te koop

https://be.propenda.com