Bokreta
Image default
Aanbiedingen

3 tips die haaruitval kunnen verminderen of zelfs op kunnen lossen!

3 tips die haaruitval kunnen verminderen of zelfs op kunnen lossen!

Haaruitval kan door veel verschillende factoren worden veroorzaakt, zoals genetica, veroudering, ziekte of zelfs stress. Het kan een zeer frustrerende ervaring zijn, vooral wanneer je merkt dat je veel haar verliest. Wij begrijpen hoe belangrijk het voor je is om je zeker te voelen over uw haar, maar maak je geen zorgen! Er zijn een aantal oplossingen die kunnen helpen om haaruitval te verminderen en nieuwe haargroei te bevorderen. In dit artikel vind je enkele van de meest effectieve oplossingen die op dit moment beschikbaar zijn.

Minoxidil

Minoxidil is een geneesmiddel dat behoort tot de klasse van geneesmiddelen die vaatverwijdende middelen worden genoemd, dat zijn medicijnen die de bloedvaten verwijden. Minoxidil werd oorspronkelijk gebruikt als een oraal geneesmiddel om hoge bloeddruk te behandelen. Sommige gebruikers van het medicijn meldden onbedoelde haargroei als bijwerking. Sindsdien wordt het middel ingezet als een medicijn tegen haarverlies omdat het bewezen effectief is tegen het verlies en in sommige gevallen zelfs zorgt voor een toename van haargroei. Je past het toe door het middel op de hoofdhuid aan te brengen. Hierdoor gaat de bloedtoevoer naar de haarzakjes omhoog en wordt haargroei bevorderd. 

Finasteride

Finasteride is een ander middel dat kan bijdrage aan het stimuleren van haargroei. Finasteride is een geneesmiddel dat voorkomt dat het hormoon DHT haaruitval veroorzaakt. Doordat je lichaam minder van dit hormoon aanmaakt zorgt het ervoor dat de haarfollikels minder krimpen. Hierdoor kan het haar weer groeien op plaatsen waar de groei eerder was gestopt. Het is vooral effectief op de kale plek op de kruin. Dit middel is enkel en alleen op recept te verkrijgen doordat er behoorlijk wat mogelijke bijwerkingen zijn. 

Haarimplantatie

Misschien wel de meest effectieve manier om de haargroei terug te krijgen op plaatsen waar deze verdwenen is, is de welbekende haarimplementatie. De chirurgische ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en is, ondanks dat de kosten hoger zijn en de ingreep intensiever is dan het gebruik van medicatie, verder vrij van bijwerkingen. Bij een haartransplantatie worden de haarzakjes weggehaald uit het ‘donorgebied’ (een gezond stukje haar) en dit wordt vervolgens teruggeplaatst in het gebied waar de haarzakjes hun werk niet meer goed doen. Na de ingreep zullen de gezonde haarzakjes hechten aan hun nieuwe plek en binnen 6 tot 12 maanden is de haargroei volledig teruggekeerd.  

Medisch gespecialiseerd

Als je zorgen hebt over het kaal worden of je voelt je onzeker over haaruitval, maak dan een afspraak met een arts om erover te praten. Je kunt een afspraak maken met jouw huisarts of rechtstreeks met een arts van een gespecialiseerde haartranplantatiekliniek zoals Zantman kliniek. Om tot het beste resultaat te komen en weer blij en tevreden te kunnen zijn met een volle bos haar is het van belang om deskundig advies in te schakelen en alleen met de beste specialisten in zee te gaan. Wanneer je nieuwsgierig bent naar een transplantatie kun je meer informatie vinden op Zantmankliniek.nl.

Samenwerken met een deskundige om haaruitval te verminderen is van cruciaal belang. Laat u goed informeren en neem een verstandige beslissing. Ben je op zoek naar een goede kliniek voor meer informatie over een haartransplantatie? is gespecialiseerd in haartransplantaties en staat bekend om hun goede zorgen en genegenheid. 

 

https://www.zantmankliniek.nl/