Bokreta
Auto's en Motoren

Autoverzekering afsluiten? Betaal hier niet te veel voor!

Als je een auto hebt, ben je conform de wet verplicht om hier een autoverzekering voor af te sluiten. Minimaal een WA-autoverzekering is verplicht, maar je kunt die verzekering naar wens ook nog uitbreiden. Of dat aan te raden is, hangt eigenlijk van jouw voorkeuren af. Ook moet je goed naar de leeftijd en waarde van jouw auto kijken.

Wil je een nieuwe autoverzekering af gaan sluiten? Dan is er eigenlijk maar één goede tip te geven: voorkom dat je te veel voor jouw verzekering gaat betalen. Als je echt een goede vergelijking weet te maken, kun je namelijk behoorlijk veel geld besparen.

Tip 1: sluit niet een té uitgebreide autoverzekering af

Heb je een auto van 12 jaar oud? Dan is het eigenlijk niet aan te raden om voor die auto een WA volledig casco autoverzekering af te sluiten. Waarom niet? Omdat een dergelijke verzekering eigenlijk té uitgebreid is voor de leeftijd en waarde van jouw auto. Je betaalt daardoor verhoudingsgewijs veel te veel premie.

Tip 2: profiteer van een extra korting

Heb je meerdere verzekeringen bij een specifieke verzekeringsmaatschappij lopen? Dan is het aan te raden om ook bij die verzekeringsmaatschappij naar een autoverzekering te kijken. Indien je bij die verzekeringsmaatschappij jouw autoverzekering af wilt sluiten, is de kans groot dat je van een extra korting weet te profiteren. Dat is zéker het geval als je voor jouw andere verzekeringen niet al te vaak claims indient!

Tip 3: maak een goed vergelijk

Tegenwoordig heb je de keus uit onwijs veel verzekeringen én verzekeringsmaatschappijen. Aangezien het aanbod zo divers is, is het echt lonend om een goed vergelijk te maken. Juist door dit goede vergelijk te maken, kun je de beste autoverzekering voor in jouw situatie vinden. Is het zo dat deze autoverzekering dan ook direct voor jouw partner of jouw buurman het beste is? Nee, absoluut niet. Een autoverzekering is namelijk altijd persoons- en auto gebonden!

Tip 4: trap niet in instinkers van verzekeringsmaatschappijen

Sommige maatschappijen laten hun verzekeringen mooier doen ogen. Ga daarom bijvoorbeeld via Kassa autoverzekering op zoek naar revelante beoordelingen over de betreffende maatschappij!