Bokreta
Image default
Aanbiedingen

Cyberaanvallen 2022: Wees voorbereid!

Van een computerhack tot een virus, cyberaanvallen zijn er in alle soorten en maten en kunnen een groot risico vormen voor internetgebruikers, bedrijven en zelfs de nationale veiligheid. Anno 2022 constateren we een enorme toename in het aantal cyberaanvallen op Nederlandse bedrijven. Waar vorig jaar 29% van de Nederlandse bedrijven aangaven regelmatig slachtoffer te zijn van cybercrime, ligt dat percentage dit jaar op 45%…

De enorme kosten van cyberaanvallen

Cyberaanvallen kosten de economie ruim €10 miljard per jaar en de verwachting is dat dit bedrag alleen maar zal stijgen met de jaren die komen. Zo ook in het begin van dit jaar (2022). Nét voordat de eerste aanval van Rusland op Oekraïne werd aangekondigd, werd er een grote piek geconstateerd in het aantal cyberaanvallen. Met name de grotere bedrijven in Nederland, gedefinieerd als bedrijven met een jaaromzet van €10 miljoen of hoger, kregen opvallend vaak te maken met cyberaanvallen. Zo werd in oktober 2021 VDL Groep getroffen door een cyberaanval, waarbij alle bedrijven die onder de VDL Groep vielen, instortten. Het duurde ruim een maand voordat alle 105 partijen weer volledig functioneerden. Ook Mandemakers Groep was in juni 2021 slachtoffer van cybercrime. Daarbij werd een groot deel van de IT systemen van het bedrijf geblokkeerd.

Digitale weerbaarheid verhogen

Cybercriminelen zullen constant onze verdediging willen doorbreken. Daarom zal de internationale houding ten opzichte van cyberbeveiliging moeten veranderen. Net zoals de aanpak van de pandemie verschoof van het bestrijden naar het beheersen, zal dit ook moeten gelden voor cybercrime. Het verhogen van de digitale weerbaarheid. Cyberweerbaarheid is het anticiperen op, beschermen tegen, weerstaan van en herstellen van aanvallen op IT-diensten. Het legt de nadruk op continuïteit en herstel. 

Fundaments

Wat kan uw bedrijf doen om de digitale weerbaarheid te verhogen? Met de MSP diensten van Fundaments beschermt u uw bedrijfsgegevens tegen cyberaanvallen. Met diensten als Firewall Services, Disaster Recovery en Security add-ons is uw bedrijf altijd voorbereid als het aankomt op een cyberaanval. Bezoek de website vandaag nog en ontdek wat Fundaments voor uw bedrijf kan betekenen!

https://www.fundaments.nl/