Bokreta
Image default
Bedrijven

De eerste prototypes van de kwartspolshorloge

De eerste prototypes van een elektronisch kwartspolshorloge (niet alleen draagbare kwartshorloges als de Seiko-tijdschriften op de Olympische Spelen van Tokyo in 1964) werden gemaakt door het CEH-onderzoekslaboratorium in Neuchâtel, Zwitserland. Van 1965 tot 1967 werd baanbrekend ontwikkelingswerk gedaan aan een geminiaturiseerde 8192 Hz kwartsoscillator, een thermo-compensatiemodule en een intern gemaakte, speciale geïntegreerde schakeling (in tegenstelling tot de hybride schakelingen die in het latere polshorloge van Seiko Astron werden gebruikt). Het BETA 1-prototype zette nieuwe records op het gebied van tijdmeting tijdens de Internationale Chronometrische Wedstrijd die in 1967 op de Sterrenwacht van Neuchâtel werd gehouden. In 1970 exposeerden 18 fabrikanten productieversies van het polshorloge beta 21, waaronder de Omega Electroquartz, Patek Philippe, Rolex Oysterquartz en Piaget.

De horloges van Seiko zijn waarschijnlijk de bekendste ter wereld. Seiko horloges maken dan ook al ruim een eeuw de meest kwalitatieve uurwerken. Deze Seiko horloges blinken uit in techniek en design en zijn zeer betrouwbaar. Zou je ook graag een Seiko horloge willen? Bekijk dan de website van Quick Jewels.

Impact op de Seiko horloge
Het eerste kwartshorloge dat in productie werd genomen was de Seiko 35 SQ Astron, die op 25 december 1969 in de schappen lag, snel gevolgd door de Zwitserse Beta 21, en een jaar later het prototype van een van ’s werelds meest nauwkeurige polshorloges tot nu toe: de Omega Marine Chronometer. Aangezien de technologie is ontwikkeld door bijdragen van Japanners, Amerikanen en Zwitsers, kon niemand de hele beweging van het kwartspolshorloge patenteren, waardoor andere fabrikanten konden deelnemen aan de snelle groei en ontwikkeling van de kwartshorlogemarkt. Dit eindigde in minder dan een decennium – bijna 100 jaar van dominantie door de nalatenschap van het mechanische polshorloge. Moderne quartz bewegingen worden geproduceerd in zeer grote hoeveelheden, en zelfs de goedkoopste polshorloges hebben meestal kwarts bewegingen. Terwijl mechanische bewegingen meestal enkele seconden per dag kunnen worden uitgeschakeld, kan een goedkope kwartsbeweging in het polshorloge van een kind nog steeds nauwkeurig zijn tot op een halve seconde per dag, tien keer nauwkeuriger dan een mechanische beweging.

Na een consolidatie van de mechanische horloge-industrie in Zwitserland in de jaren zeventig van de vorige eeuw is de massaproductie van kwartspolshorloges van start gegaan onder leiding van de Swatch Group of companies, een Zwitsers conglomeraat met verticale controle van de productie van Zwitserse horloges en aanverwante producten. Voor quartz polshorloges, dochterondernemingen van Swatch produceren horlogebatterijen (Renata), oscillatoren (Oscilloquartz, nu Micro Crystal AG) en geïntegreerde schakelingen (Ebauches Electronic SA, omgedoopt tot EM Microelectronic-Marin). De lancering van het nieuwe SWATCH merk in 1983 werd gekenmerkt door een gedurfde nieuwe vormgeving, design en marketing. Vandaag de dag behoudt de Swatch Group zijn positie als ’s werelds grootste horlogebedrijf.

Seiko’s inspanningen om de kwarts- en mechanische bewegingen te combineren werpen hun vruchten af na 20 jaar onderzoek, wat leidde tot de introductie van de Seiko Spring Drive, voor het eerst in een beperkte binnenlandse marktproductie in 1999 en in de wereld in september 2005. De Spring Drive houdt de tijd binnen de kwarts normen zonder het gebruik van een batterij, met behulp van een traditionele mechanische tandwielaandrijving aangedreven door een veer, zonder de noodzaak van een balanswiel.

De horloges van Seiko zijn waarschijnlijk de bekendste ter wereld. Seiko horloges maken dan ook al ruim een eeuw de meest kwalitatieve uurwerken. Deze Seiko horloges blinken uit in techniek en design en zijn zeer betrouwbaar. Zou je ook graag een Seiko horloge willen? Bekijk dan de website van Quick Jewels.

In 2010 introduceerde Miyota (Citizen Watch) uit Japan een nieuw ontwikkeld uurwerk dat gebruik maakt van een 3-punts kwartskristal dat exclusief voor Bulova werd geproduceerd voor gebruik in de Precisionist of Accutron II lijn, een nieuw type kwartshorloge met ultrahoge frequentie (262.144 kHz), waarvan wordt beweerd dat het nauwkeurig is tot op + / – 10 seconden per jaar en dat een gladde veegbeweging van de seconde heeft in plaats van een die elke seconde springt.

Radiotijdsignaalhorloges zijn een soort elektronische kwartshorloges die de tijd synchroniseren (tijdoverdracht) met een externe tijdbron zoals in atoomklokken, tijdsignalen van GPS-navigatiesatellieten, het Duitse DCF77-signaal in Europa, het WWVB-signaal in de VS, en andere. Bewegingen van dit type kunnen – onder andere – de tijd en de datum, de status van het schrikkeljaar en de staat van de zomertijd (aan of uit) synchroniseren. Behalve de radio-ontvanger zijn deze horloges echter normale kwartshorloges in alle andere opzichten.

Elektronische horloges vereisen elektriciteit als energiebron, en sommige mechanische bewegingen en hybride elektronisch-mechanische bewegingen vereisen ook elektriciteit. Meestal wordt de elektriciteit geleverd door een vervangbare batterij. Het eerste gebruik van elektrische energie in horloges was als vervanging van de hoofdveer, om de noodzaak van opwinding te verwijderen. Het eerste elektrisch aangedreven horloge, de Hamilton Electric 500, werd in 1957 uitgebracht door de Hamilton Watch Company uit Lancaster, Pennsylvania.

De horloges van Seiko zijn waarschijnlijk de bekendste ter wereld. Seiko horloges maken dan ook al ruim een eeuw de meest kwalitatieve uurwerken. Deze Seiko horloges blinken uit in techniek en design en zijn zeer betrouwbaar. Zou je ook graag een Seiko horloge willen? Bekijk dan de website van Quick Jewels.

Horlogebatterijen (strikt genomen cellen, aangezien een batterij uit meerdere cellen bestaat) zijn speciaal ontworpen voor hun doel. Ze zijn zeer klein en leveren gedurende zeer lange perioden (enkele jaren of langer) continu kleine hoeveelheden stroom. In de meeste gevallen vereist het vervangen van de batterij een bezoek aan een horlogeherstelbedrijf of horlogehandelaar; dit geldt in het bijzonder voor horloges die waterbestendig zijn, omdat speciaal gereedschap en speciale procedures nodig zijn om het horloge na het vervangen van de batterij waterbestendig te houden. Zilver-oxide

https://www.quickjewels.nl/horloges/seiko/heren