Bokreta
Image default
Aanbiedingen

De tropen thuisbrengen: Een gids voor de mooiste tropische planten

Wil je een beetje van de tropen in huis halen? Zo ja, dan ben je hier aan het juiste adres! Deze gids leidt je door enkele van de mooiste tropische planten die je gemakkelijk kunt vinden en aan je huis kunt toevoegen. Of je interieurstijl nu modern, minimalistisch of iets daartussenin is, deze exotische planten geven elke ruimte een instant vleugje tropisch paradijs. Lees verder voor meer informatie over deze levendige schoonheden. 

 

Strelitzia Nicolai 

De Strelitzia Nicolai is een van de meest herkenbare tropische planten die er zijn. Ook bekend als Paradijsvogel plant, heeft deze hoge en statige schoonheid grote groene bladeren en kenmerkende paarse bloemen. Hij doet het het beste in helder binnenlicht, maar kan ook weinig licht verdragen en heeft tijdens het groeiseizoen (meestal lente tot herfst) consequent water nodig. Hij is een mooi statement en kan zelfs buiten geplant worden in warme klimaten zoals Florida en Californië. 

 

Monstera Deliciosa 

De Monstera Deliciosa is een iconische kamerplant met zijn opvallend gevormde bladeren die vaak geperforeerd zijn met gaten. Zijn bladeren zijn weelderig, groot en groen – perfect om structuur te geven aan elke kamer. Hij groeit het best in helder indirect licht, maar kan ook medium licht en af en toe directe zon verdragen (zorg er wel voor dat hij niet in de buurt van een raam staat). Deze plant houdt van vochtigheid, dus nevel hem regelmatig als je in een droog klimaat woont of als de airconditioning constant draait. 

 

Philodendron Scandens Heartleaf Philodendron 

Deze klassieke klimplant is al sinds de Victoriaanse tijd populair vanwege het eenvoudige onderhoud en het weelderige hartvormige blad. Hij ziet er geweldig uit als hij op een mospaal wordt geleid of gewoon in een hangende plantenbak. De Heartleaf Philodendron doet het het beste in helder indirect licht, maar verdraagt ook goed omstandigheden met weinig licht – zorg er alleen voor dat ze niet te veel water krijgt, want dat kan wortelrot veroorzaken!  


 

https://www.mypalmshop.nl/