Bokreta
Image default
Winkelen

Duurzame kleding van Marble Berriez

Duurzame kleding van Marble Berriez

Als je op zoek bent naar duurzame kleding die ook nog fashionable is dan ben je bij Marble Berriez aan het juiste adres. De collectie van Marble Berriez wordt handgemaakt in een naaiatelier in Nederland. Zo kunnen de kosten voor verzending laag blijven en draag je zo bij aan een lagere co2 uitstoot. De bestellingen worden door de fietskoerier bezorgt, waardoor de co2 uitstoot ook een stuk kleiner wordt. Verder is vrijwel alles van de jurken duurzaam, want de rits en knopen zijn gemaakt van gerecycled polyester en hennep. 

Duurzame jurken 

Het beeld dat mensen bij duurzame kleding hebben is vaak dat het minder modieus of mooi zou zijn. Tegenwoordig is dat wel anders en zijn er hele mooie stoffen te koop. Duurzame kleding betekent dat het produceren niet schadelijk is voor het milieu. 

Het assortiment bestaat uit duurzame jurken die ontworpen zijn voor moeders en dochters in verschillende kleuren en printen. Elke jurk heeft een bijpassende jurk voor meisjes. Zo kan je samen met je dochter of bijvoorbeeld nichtje twinnen in dezelfde duurzame jurk. 

Gemaakt van Tencel

De duurzame jurken van Marble Berriez zijn gemaakt van 100% Tencel. Tencel is een stof die wordt gemaakt van de eucalyptusboom en hiervan wordt houtpulp gemaakt. Het bleken van Tencel wordt zonder bleek gedaan en hierdoor is de stof ook nog eens biologisch afbreekbaar. Tencel wordt dus gebruikt om duurzame kleding van te maken en wat ook fijn is, is dat de stof erg zacht is. Ook kan Tencel in de zomer en winter gedragen worden, omdat de stof ademt. Katoen staat er nogal om bekend dat het kreukt en krimpt, dit is ook minder met Tencel. 

Bekijk de verschillende jurken op de website van Marble Berriez: https://marbleberriez.nl/winkel/ hier kan je alle soorten printen en kleuren vinden. Voor vragen kan je altijd contact opnemen. 

http://marbleberriez.nl/duurzame-kleding/