Bokreta
Image default
Woning en Tuin

Groener spelen

Buitenspelen is voor kinderen van groot belang. Hierbij ligt de nadruk steeds vaker op avontuurlijk spelen. Je kinderen zijn er vast dol op, maar als ouder word je misschien minder enthousiast van speelvormen met een hogere kans op vallen. Wil je een speeltuin aanleggen, vraag BTL dan naar hoe zij kunnen zorgen dat maximaal plezier ook samengaat met maximale veiligheid.

Spannend en veilig

BTL-realisatie is als groene aannemer expert in veilig spelen. Deze expertise betreft het ontwerpen en aanleggen van de speeltuin het beheer ervan. BTL controleert en inspecteert speeltoestellen en zorgt dat zij aan alle normen (blijven) voldoen. Ook zorgt de expertise van BTL op het gebied van valdemping ervoor dat een hoger risico op vallen, niet ook een hoger risico op ongelukken inhoudt.

Van inventarisatie tot beheer

BTL beschikt over een geïntegreerde aanpak, waarbij twee werkbedrijven van BTL (BTL-Advies en aannemers en ingenieursbureau BTL-Realisatie) nauw samenwerken. Deze samenwerking zorgt ervoor dat BTL een geïntegreerde aanpak van ontwerpfase tot aanleg en beheer kan aanbieden. Vooraf voeren de experts van BTL altijd eerst een inventarisatie uit. Hieruit volgt dan een stappenplan waarin de aanleg van de groene speeltuin stap voor stap beschreven wordt. Zo legde BTL de speeltuin van de internationale school in Eindhoven aan en is BTL ook verantwoordelijk voor het onderhoud en het beheer van deze speeltuin.

Meer dan leuk alleen

De expertise van BTL maakt dat een speeltuin aanleggen niet alleen een leuk stukje groen oplevert. BTL maakt bij het ontwerp en beheer gebruik van zowel technische kennis op het gebied van veiligheid, maar ook van de laatste pedagogische en educatieve inzichten. Die inzichten zorgen ervoor dat je kinderen spelenderwijs nieuwe vaardigheden leren, op zowel fysiek, mentaal als sociaal gebied. Deze toegevoegde waarde van groen, is een van de kerngaranties die BTL jou als opdrachtgever kan bieden.