Bokreta
Image default
Winkelen

Hoe kies je een boxspring?

Als je een boxspring gaat kopen, dan zal je binnen enkele seconden overdonderd worden door het enorm uitgebreide aanbod. Er zijn – zonder overdrijven – tientallen modellen, combinaties en afwerkingen verkrijgbaar in elke slaapwinkel. Hoe maak je daaruit in godsnaam een keuze? Wel, in dit artikel vind je een paar tips om je op weg te helpen.

Kies voor kwalitatieve merken

De aankoop van een nieuwe boxpspring doe je waarschijnlijk slechts om de 20 of 30 jaar. Dit meubel moet dus heel lang meegaan. Daarom is het een goed idee om voor kwalitatieve merken te kiezen, zoals Revor, Beka en Styldecor. Die staan bekend voor hun hoogwaardige materialen en assamblage met veel oog voor detail. Het resultaat is een duurzame boxspring waarvan je zeker bent dat hij meerdere decennia meegaat. Ja, ook in de slaapwereld is goedkoop meestal duurkoop!

Test het comfort

Het comfort speelt waarschijnlijk een doorslaggevende rol. Daarom raden we aan om een slaapwinkel in je buurt te bezoeken en de verschillende boxsprings zelf te testen. Slaapcomfort is nu eenmaal heel persoonlijk. Wat voor de ene heel comfortabel ligt, is voor iemand anders misschien minder goed. Let er wel op dat niet alleen de boxspring het slaapcomfort bepaalt. Ook andere onderdelen, zoals de matras en het hoofdkussen, spelen een rol. 

Selecteer een ontwerp

Daarna is het de beurt aan het ontwerp van het hoofdbord. Dit bepaalt de uitstraling van je nieuwe boxspring. Hier is er opnieuw een grote keuze. Je vindt bijvoorbeeld in stof, leder en lederlook. Daarnaast zijn er nog effen hoofdborden en modellen met decoratieve stiksels of een gecapitonneerde stof. En heb je al een kleur in gedachten? Klassieke kleuren als grijs, zwart en donkerblauw passen in elke slaapkamer, maar je kan ook een kleuraccent leggen met een trendy tint. 

Bepaal de afmetingen

Verder moet je nog de juiste afmetingen bepalen. Is jouw lengte aan de grote kant? Dan kan je een extra grote boxspring kopen. Op deze manier voorkom je koude voeten tijdens de nacht. Ook in de breedte kan je voor extra centimeters kiezen om je slaapcomfort te vergroten.

Sommige productenen bieden ook hoofdborden in diverse afmetingen aan (hoogte en breedte). Een langwerpig hoofdeinde dat achter de nachtkastjes doorloopt is bijvoorbeeld erg mooi. 

Voeg extra’s toe

Ondertussen heb je al een heleboel knopen doorgehakt voor het samenstellen van de perfecte boxspring. Maar we zijn nog niet klaar. De meeste producenten bieden immers extra’s aan. Je kan bijvoorbeeld een nachtkastjes of opbergkoffer in dezelfde stijl als de boxspring bestellen.

Een van de meest gekozen extra’s is een elektrische bediening. De boxspring wordt dan uitgerust met elektromotoren die het voeteinde en het ruggedeelte automatisch verstellen. Zo vind je altijd de perfecte zit- en lighouding.