Bokreta
Image default
Woningen

Hoe kun je daklekkage verhelpen?

Daklekkage is een veelvoorkomend probleem dat kan leiden tot ernstige schade aan jouw huis. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk op te sporen en op te lossen, omdat het anders kan leiden tot duurzame schade die moeilijk of zelfs onmogelijk te repareren valt.

Er zijn verschillende manieren waarop je daklekkage kunt herkennen. Voorbeelden hiervan zijn: vochtsporen aan de binnenzijde van de muur of het plafond, verkleuringen op het plafond of de muren direct onder het dak en vochtvlekken op meubels. Als je een van deze symptomen detecteert, is het belangrijk om contact op te nemen met een professionele dakdekker om er zeker van te zijn dat je lekkage zo snel mogelijk wordt gerepareerd voordat er ernstige schade ontstaat. 

 

Schakel een expert in!

Het verhelpen van daklekkage is een klus die bestaat uit meerdere stappen. Als eerste moet je de oorzaak van de lekkage vaststellen, zoals bijvoorbeeld beschadigde of versleten dakbedekking, losse flappen of gescheurde naden. Vervolgens kan je het probleem aanpakken door het repareren of vervangen van de bedekking en andere onderdelen. Het inspecteren van het dak om het probleem te vinden, kan worden gedaan door een dakdekker.

Houd er rekening mee dat het herstelwerk alleen goed wordt uitgevoerd als het door een professionele dakdekker wordt gedaan. Dit voorkomt dat er opnieuw lekkage optreedt en garandeert dat je huis beschermd is tegen schade die lekkage kan veroorzaken. Zo weet DSP Dakdekkers als geen ander hoe dat het werk naar behoren uitgevoerd dient te worden. Niet alleen met het juiste materiaal, maar ook de kennis mag niet ontbreken.