Bokreta
Image default
Bedrijven

Hoe RPA je bedrijf tot een hoger level tilt

Robotic Process Automation staat voor RPA. In het Nederlands is dit: robotprocesautomatisering. Dit is makkelijk gezegd een technologie om veelvoorkomende, herhalende handelingen te automatiseren met software. Denk hierbij aan het optimaliseren van de online klantenservice, informatieafdelingen of klantcontactcentra’s. Medewerkers voeren hier vaker herhalende taken uit. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat medewerkers herhalende taken niet meer hoeven uit te voeren. Hierdoor hebben ze meer tijd voor belangrijkere taken. Het is geen robot met menselijke eigenschappen, maar het is een computerrobot. Het is software dat makkelijke routinetaken continu, snel en foutloos overneemt. Hieronder leggen we er meer over uit.

 

Voorbeelden

Een voorbeeld van een bedrijf wat RPA-services aanbiedt is: Pegamento. Een simpel voorbeeld hiervan is een chatbot. Tegenwoordig is deze technologie steeds vaker te zien in de wereld van het klantcontact. Als je contact opneemt met CoolBlue, moet je eerst chatten met een soort robot. Er wordt intelligentie toegevoegd waardoor de chatbot klanten kan helpen op een snelle manier. Of denk aan het reserveren van een tafel in een restaurant. RPA checkt of er een tafel beschikbaar is en de reservering wordt gemaakt. Tegenwoordig komt deze technologie alleen nog voor binnen de IT. Maar vanaf 2024 gaat deze technologie steeds meer buiten de IT voorkomen, volgens verschillende voorspellingen en experts.

 

Hoe kan RPA jou helpen?

Het gebruik van RPA brengt meerdere voordelen met zich mee. Denk hierbij niet aan een filmscenario waarbij robots mensen gaan vervangen, maar waar robots juist mensen gaan aanvullen bij hun werkzaamheden. Met behulp van deze technologie worden herhalende taken van medewerkers vervangen waardoor ze meer tijd over hebben voor andere taken die belangrijker zijn. Door RPA hoeven medewerkers geen saaie, repeterende taken meer uit te voeren. Ook werken de robots stukken sneller, 10 tot 15 keer, dan mensen. Hun snelheid levert niet in op hun nauwkeurigheid, ze werken namelijk 100% nauwkeurig en foutloos bij de juiste instellingen. Hierdoor zijn piekperiodes met behulp van RPA verleden tijd. De werkdruk wordt gereguleerd binnen een organisatie. Ook is de capaciteit van de robots uit te breiden door middel van nieuwe of al gebruikte robots toe te passen. Pegamento kan je verder uitleg geven hoe je RPA binnen jouw bedrijf kan toepassen.

 

https://www.pegamento.nl/