Bokreta
Image default
Bedrijven

Je bank laten reinigen

We brengen een groot deel van onze tijd door op de bank en toch is dit het meubelstuk dat we het minst poetsen. In een tijd waarin gezondheid steeds belangrijker wordt en bacteriën steeds minder acceptabel zijn, is dit toch best een gek idee. We vegen allemaal weleens de bank af of gaan er met de stofzuiger overheen. Maar aan het vuil dat in de bank is gaan zitten doen we meestal niks. Toch is het reinigen van je bank een goed idee.

Waarom je bank laten reinigen?

Op de bank brengen wij veel tijd door. We liggen erop om tv te kijken. We eten weleens een lekkere maaltijd op de bank. En we ploffen erop als we thuiskomen van een lange dag werk. Het is daarom onvermijdelijk om hier en daar eens wat te knoeien op de bank. Vaak vegen we dit even af met een doekje. Zolang er daarna geen grote vlek in de bank zit, vinden we dat ook geen probleem. Maar dit vuil trekt helaas ook in je bank. Ook gaan andere stofdeeltjes in je bank zitten waardoor deze vuil wordt. Dit is met het blote oog vaak niet te zien, maar het vuil zit er wel degelijk. Dit is natuurlijk niet goed voor je gezondheid. Er hopen zich dan ook een heleboel bacteriën in op. Dit wil je natuurlijk liever niet. Maar ook voor je bank zelf is dit niet zo goed. Als je jouw bank nooit reinigt wordt de levensduur van je bank een stuk minder. Het is daarom slim om je bank te laten reinigen. Door je bank te laten reinigen blijft de bank zo goed als nieuw en heb je er veel meer plezier van.

Bank laten reinigen of het zelf doen?

Om een bank te reinigen heb je een grote reiniger nodig. Deze kan al het vuil diep onder het oppervlak weghalen. Je kunt je bank dus niet goed zelf reinigen als je niet beschikt over zo’n apparaat. Je kunt deze apparaten vaak wel huren. Het nadeel hieraan is dat je het apparaat vaak zelf moet vervoeren. Vervolgens moet je ook al het werk zelf doen. Dat is natuurlijk geen probleem, maar niet iedereen heeft hier tijd voor. Je bank laten reinigen kan misschien iets duurder zijn, maar dan weet je wel zeker het dat goed gebeurt. Wellicht is het ook mogelijk om jouw meubelstuk meteen te laten impregneren.