Bokreta
Image default
Gezondheid

Je sport resultaten bevorderen met de juiste shakes

 

Ben je fanatiek aan het sporten of wil je nu starten om in de zomer klaar te zijn voor het strand? Proteine shakes kunnen je helpen je sportresultaten te bevorderen. Hoe dit precies werkt vertellen we je hier!

Wat doet proteïne precies met je lichaam?

Proteïne ofwel eiwit is erg goed voor het lichaam, het bevordert namelijk het spierherstel en de spieropbouw. Als je dus fanatiek aan het sporten bent en misschien zelfs wel iedere dag gaat sporten, is het zeer belangrijk dat je spieren zich snel herstellen. Daarom is het van belang dat je genoeg proteïne binnen krijgt. Daarom is een proteïne shake ideaal voor na het sporten. De proteïne shakes van vitaminfood bevatten alle vitaminen, mineralen en voldoende proteïnen die je lichaam nodig heeft om te herstellen. Als jij je sportresultaten wilt bevorderen, kies dan voor een proteineshake.

Aankomen met proteïne shakes

Veel sporters willen aankomen, niet in vet natuurlijk maar in spiermassa. Spieren wegen zwaarder dan vet en daarom noemen wij het aankomen. Veel sporters hebben een eetschema en moeten een bepaald aantal calorieën per dag eten. Met proteïne shakes kom je makkelijk aan. Omdat er in en shake vrij veel calorieën zitten kan je deze makkelijk naast je normale maaltijden innemen. Zo eet je dus gewoon je ontbijt, lunch en diner en als tussendoortje neem je een proteïne shake. Idealiter na het sporten omdat je dan direct je spieren kunt helpen herstellen. 

Afvallen met proteïne shakes

Ook afvallen kan goed gaan met proteïne shakes. Als je een van de maaltijden vervangt door een proteïne shake krijg je alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt binnen, en eet je toch een maaltijd minder. Door zo’n shake wordt je honger gevoel een stuk minder en kan je na zo’n shake makkelijk een paar uur niet eten.