Bokreta
Image default
Woning en Tuin

Last van vochtige buitenmuren? Doe er wat aan en voorkom erger

Wanneer buitenmuren vochtig en nat worden, dan verwacht je eigenlijk niet dat dit kan zorgen voor vochtproblemen in huis. Immers, buitenmuren zijn bedoeld om regen en vocht buitenshuis te houden. Toch kunnen deze vochtige buitenmuren de veroorzaker zijn van vocht in huis wanneer de muren hun beschermende functie missen. In dit geval is het belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. De muurelementen van Schrijver Systeem helpen de woning weer droog en behaaglijk te maken.

Hoe herken je buitenmuren die zijn aangetast door vocht

Soms is het vochtprobleem direct zichtbaar. De onderkant van de muur vertoont donkere vochtplekken of verf bladdert af. Wanneer je dit te laat ontdekt, dan is kwaad al geschiedt. Vocht van buitenaf trekt de muur in en slaat over naar de binnenmuur met alle gevolgen van dien: bijvoorbeeld behang dat loslaat en een vochtige muffe stank die in huis rondhangt.

Deze problemen kunnen ontstaan doordat muren in de richting van de regen zijn gebouwd. In ons land komt de regen voornamelijk van het zuidoosten. Deze muren hebben het dus zwaarder te verduren. Vooral als het enorm veel en lang regent. Is de muur ook nog eens poreus geworden in de loop der tijd, dan vergroot dat de kans op vochtproblemen.

Een andere oorzaak is beplanting. Planten dekken de muur af waardoor het vocht meer tijd nodig heeft om te verdampen. Sterker nog, beplanting houdt het vocht vast en schermt de muur af van zonlicht. Ook in dit geval hoeft het niet te leiden tot vochtproblemen door vochtige muren, tenzij de muren en gevels beschadigd zijn.

Oplossingen om vochtige muren tegen te gaan

Gelukkig zijn er diverse oplossingen om dit vochtprobleem te verhelpen. In het artikel ‘Vochtige Buitenmuren? 3 Oorzaken + Oplossingen’ worden de oplossingen door Schrijver Systeem besproken.

Vermoed je dat jouw buitenmuren meer dan normaal nat en vochtig zijn, dan kan het geen kwaad om een expert in vochtbestrijding ernaar te laten kijken. Schrijver Systeem heeft meer dan 40 jaar ervaring in het bestrijden van vochtproblemen en vocht in huis en staat garant voor een permanente en duurzame oplossing.

Uw vochtproblemen permanent opgelost met Schrijver Systeem

Vertoont uw woning signalen van teveel vocht? Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing om dit permanent op te lossen. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt overtollig vocht afgevoerd. Voor altijd! De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en vraag gratis de offerte vochtbestrijding op bij Schrijver Systeem®.

 

https://schrijversysteem.nl/vochtige-buitenmuren/