Bokreta
Image default
Aanbiedingen

Lifestyle tips voor de wijnliefhebber met een wijnklimaatkast

Ben jij een gepassioneerde wijnliefhebber met een wijnklimaatkast en wil je het beste uit jouw collectie halen? Of ben je van plan om er binnenkort een aan te schaffen? Dan zijn deze lifestyle tips zeker iets voor jou!

Optimaal gebruik maken van je wijnklimaatkast

Je hebt net jouw nieuwe wijnklimaatkast gekocht, maar hoe maak je hier nu optimaal gebruik van? Begin met het instellen van de juiste temperatuur. Houd hierbij rekening met de soorten wijn die je gaat bewaren. Een koelere temperatuur tussen de 10-14 graden Celsius is ideaal voor witte, mousserende en rosé wijnen. Rode wijnen kun je het best bewaren bij een iets hogere temperatuur tussen de 14-18 graden Celsius. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid tussen de 50-70% blijft om de kurken vochtig te houden.

Wijnsoorten opslaan

Wijnflessen moeten op hun zijkant worden bewaard om te voorkomen dat de kurk uitdroogt. Zo blijft de wijn goed geconserveerd en verouderd de wijn op de juiste manier. Daarnaast is het slim om de cabernets en merlots onder elkaar te bewaren en de pinots en chardonnays apart. Dit zorgt ervoor dat de wijn elk moment op de juiste temperatuur geserveerd kan worden.

Bewaar duurdere flessen onder de juiste omstandigheden

Heb je een aantal bijzondere flessen in jouw collectie die je langer wilt bewaren? Dan is het belangrijk om deze op de meest geschikte manier te bewaren. Zorg ervoor dat de flessen stabiel liggen en vermijd trillingen. Bewaar deze wijnen op een iets koelere temperatuur dan de rest van je collectie, rond de 13 graden Celsius. Controleer daarnaast regelmatig of ze nog goed verzegeld zijn.

Regelmatig onderhoud

Net als alle andere apparaten heeft een wijnklimaatkast ook onderhoud nodig. Maak de kast daarom minstens één keer per jaar schoon met wat water en azijn om zo eventuele bacteriën te doden. Controleer tevens of de filters nog proper zijn en of het apparaat nog goed werkt. 

Met deze tips kun je optimaal genieten van jouw wijncollectie in een perfecte ambiance. Cheers!