Bokreta
Image default
Bedrijven

Moose Färg verf

Moose Färg is een sterke matte muurverf voor alle ondergronden zoals behang, stuc, multiplex en gipsplaat. Kalkverf is bijzonder populair. Dat komt door het mooie matte effect dat dit soort verf oplevert. Moose Färg is een matte Zweedse verf, die een prachtig mat lichtverstrooiing effect geeft, vergelijkbaar met kalkverf maar een stuk sterker. Moose Färg F vult niet op. Dus de structuur van de ondergrond blijft zoals hij was!

Kalkverf buiten is van nature erg kwetsbaar. Dit komt doordat kalkverf de poriën opvult. Moose Färg is een goed alternatief voor kalkverf, geeft een vergelijkbaar effect en is vele malen duurzamer en sterker. Afnemen met een zachte niet pluizende vochtige doek kan prima. Ook Moose Färg verf vult de poriën in de muur niet op, wat zorgt voor het behoudt van de mooie structuur van de muur.

Vroeger werd hout vaak geverfd met een mengeling van kalk, pigment en water. In Zweden werd dat vanouds gedaan met rogge en tarwemeel. Later werd lijnolie toegevoegd voor een betere hechting want de oorspronkelijke receptuur was alleen toepasbaar op ruwhout en gaf veel stof. Door het gebruik van stijfsel verkreeg met een fraaie matte verf.

Er zit verschil tussen Moose Färg matte verf met kalkverf. Moose Färg is in de eerste plaats een natuurlijke matte verf. Ze wordt vervaardigd uit water en meel, waardoor ze natuurlijk zeer milieuvriendelijk is. De verf is volledig recyclebaar. Daarin ligt ook het grote verschil met gewone muurverven. Het bindmiddel van Moose Färg kalkverf is lijnolie en bij het F type en wat alkyd.

Bij andere muurverf wordt het bindmiddel latex of acryl gebruikt. Dit zijn synthetische stoffen. Deze verf legt als het ware een soort film op de muur en zorgt ervoor dat de structuur van de ondergrond niet zichtbaar blijft, wat bij verf van Moose Färg wel het geval is. Dit komt omdat synthetische verf de gaatjes in de muur opvult en dit ervoor zorgt dat de muur niet het mooie poedermatte effect krijgt.

Met Moose Färg kalkverf behaalt u wel dit mooie matte resultaat. Daarnaast laat Moose Färg kalkverf de muur vrij ademen en kunt u de gehele levensduur genieten van een mooie kleur, met behoudt van de muurstructuur.

https://www.moosefarg.nl/