Bokreta
Image default
Management

Shiftbase: een topprogramma voor de urenregistratie en personeelsplanning!

Heb jij je eigen bedrijf en doe je de administratie zelf? We hebben een tip voor je zodat het beheren van al die gegevens en ook het werkrooster maken voortaan eenvoudiger, sneller en veiliger verlopen. We presenteren het Shiftbase administreerprogramma. Het is een online pakket – je kunt dus altijd en overal inloggen! – met een ISO 27001 certificaat. De basisfuncties zijn personeelsplanning, uren- en verlofregistratie. Shiftbase is voorzien van een tijdklok en tijdregistratie app.  

Wist je dat de ontwikkeling van het vervoer per spoor ten grondslag ligt aan de huidige tijdmeting? Toen internationaal transport van personen en goederen een vlucht nam, werd het noodzakelijk een algemene tijd in te stellen. Met lokale tijden in verschillende landen was het namelijk onmogelijk een eenduidig spoorboekje samen te stellen. De Nederlandse spoorwegen besloten in 1866 om de tijd van Amsterdam aan te houden. Alle stationsklokken in het land werden daarop gelijk gezet. In 1892 werd de Greenwich tijd GMT de standaard voor de spoorwegen. Deze nieuwe tijd liep exact 19 minuten en 32,13 seconden achter op de Amsterdamse tijd. In de meeste plaatsen in ons land gold inmiddels die Amsterdamse tijd. De Amsterdamse tijd werd vanaf 1909 bij wet verplicht voor heel het land en dus ook voor de spoorwegen. De Duitse bezetter voerde in 1940 de Midden-Europese tijd in. Dit betekende dat de klok een uur vooruit ging in vergelijking met de Greenwich tijd. Het verschil met de Amsterdamse tijd was ruim 40 minuten. Om het energieverbruik te verminderen gold in Nederland tussen 1916 en 1945 de zomertijd. Deze werd in 1977 opnieuw van kracht. 

Gaan we even terug naar Shiftbase. Gewerkte uren kunnen online bijgehouden worden door middel van in- en uitklokken. Dat kan via computer, laptop en de app (op tablet of smartphone). Een andere mogelijkheid is de prikklok. De klok die Shiftbase levert, is een compact apparaatje dat via internet in verbinding staat met het administratieprogramma. De kans op fouten is heel klein, gaat er toch iets mis dan kan dat handmatig aangepast worden.

https://www.shiftbase.com/nl/