Bokreta
Image default
Bedrijven

Tentamentraining van een extern bureau: hoe bevalt dat?

Saskia, student aan de faculteit geneeskunde behaalde haar tentamen voor de minor Assessment of Surgical Innovation met hulp van tentamentrainingen

V: Hallo Saskia. Je studeert geneeskunde aan de universiteit van Nijmegen en zit in het 3de jaar. Hoe bevalt de studie je?

A: ik vind het een enorm leuke opleiding. Het is wel een vrij pittige opleiding, maar dat is ook niets nieuws als het gaat om geneeskunde.

V: hoe kwam je op het idee om tentamentrainingen te volgen?

A: Eigenlijk liep de studie tot nu toe wel lekker. Alleen deze minor bleek een struikelblok. Ik heb toen tentamentraining aangevraagd voor de herkansing, want no way dat ik m’n studie geneeskunde niet ging halen op één tentamen voor een minor.

V: Jij hebt onlangs een tentamentraining gehad bij Scriptium. Waarom heb je voor Scriptium gekozen?

A: Ik had goede dingen gehoord over hen van een vriendin. Zij had zelf hulp bij scriptie gehad bij Scriptium en was goed geholpen. Daarnaast is er bij hen de mogelijkheid om tentamentraining en lessen online te volgen. Dat vond ik wel handig. Ik kon kiezen tussen individuele training of een groepstraining. De individuele training vond ik iets te duur, dus daarom heb ik voor een groepstraining gekozen. 

V: Hoe was jouw ervaring bij Scriptium?

A: Erg goed moet ik zeggen. Bij de aanvraag werd ik snel geholpen. Binnen vijftien minuten kreeg ik al antwoord op mijn vraag. Vervolgens heeft het even geduurd voordat ik ingedeeld werd in een groep. Vanaf toen kreeg ik 6 uur tentamentraining, verspreid over 2 dagen, in 2 sessies van 3 uur. 

V: Hoe gaat de tentamentraining van Scriptium eraan toe?

A: De tentamentraining is online, via Skype. Je krijgt een groepssessie waarbij de tentamencoach eerst de lesstof bespreekt. Daarna kregen we de gelegenheid om vragen te stellen over de lesstof. Vervolgens kregen we een reeks tentamenvragen. Na afloop daarvan werden de antwoorden gegeven en konden er vragen over gesteld worden. Wat ik fijn vond is dat er niet alleen inhoudelijk op de lesstof wordt ingegaan, maar dat je ook praktische tips krijgt over hoe je het kon leren en hoe je de vragen moest invullen. De les werd gegeven door iemand die zelf dat tentamen had gemaakt, dus die wist er veel van.

V: Heb je er uiteindelijk iets aan gehad?

A: Zeker. Ik heb daarna ook mijn tentamen voor dat vak gehaald, met een 9, haha. Misschien dat ik er ook een voldoende voor zou hebben gehad zonder de tentamentraining van Scriptium, maar ik wilde goed voorbereid zijn. De docent die de training gaf was goed onderlegd. Het gaf me ook meer vertrouwen om dat tentamen te doen. 

V: Ben je van plan om in de toekomst nog tentamentrainingen te volgen?

A: waarschijnlijk wel voor een tentamen van m’n andere minor waar ik voor gezakt ben. Ik heb daar een herkansing voor en vrees dat ik het niet ga halen als ik daar geen extra hulp voor krijg. 

 

Dank voor dit gesprek Saskia. Wij wensen je veel succes met de rest van je studiecarrière!

 

https://www.scriptium.nl/