Bokreta
Image default
Meubels

Tips om schade aan een leren draaifauteuil te voorkomen

Tips om schade aan een leren draaifauteuil te voorkomen

Urenlang zitten veroorzaakt vaak gezondheidsproblemen, tenzij je de beste stoel hebt. De markt heeft verschillende ergonomische stoelen, waaronder de veelzijdige draaifauteuil leer. Dit product heeft veel sterke punten: veelzijdigheid, comfortabele armhouding en prachtige lederen bekleding. Het is veilig om te zeggen dat elk huishouden deze comfortabele en stijlvolle stoel zou moeten hebben. Een stoel van hoge kwaliteit is echter niets zonder de juiste zorg. Goed onderhoud is noodzakelijk als je zijn schoonheid en mechanisme wilt behouden. Deze stoel heeft twee cruciale onderdelen voor onderhoud: het tuimelmechanisme en de leren bekleding. Om nog maar te zwijgen over het feit dat elk onderdeel specifieke zorg vereist.

Tuimelmechanisme onderhouden

Het schommelmechanisme van je sta op stoel of draaifauteuil kan na verloop van tijd verslechteren. Zorg er in dit geval voor dat je de toestand ervan controleert en een juiste behandeling uitvoert voor eventuele problemen. Leg eerst de draaibare tuimelaar op zijn kant en draai de bouten los met een steeksleutel. Ten tweede, verwijder de basis en breng spuitvet of smeermiddel aan op het mechanisme. Voor deze procedure hoef je de rocker niet van het frame los te maken. Breng ook hetzelfde smeermiddel aan op de kantelpennen aan beide zijden en de lagers in de witte ring. Smering is vereist, maar je moet het ook dagelijks schoonmaken.

Lederen bekleding onderhouden

Een ander onderdeel dat aandacht vraagt ​​is de leren bekleding of bekleding. Een relaxstoel met een leren bekleding is mooi en luxe. Het is echter veel onderhoud. Het is verplicht om zijn schoonheid en duurzaamheid te behouden, dus je moet de procedure leren. Zorg er eerst voor dat je de stoel uit de buurt van direct zonlicht of warmte houdt. Overmatige hitte maakt het stijf, gebarsten en vervaagd. Een leren draaifauteuil in de buurt van open haarden plaatsen is dus een slecht idee. Ten tweede, gebruik alleen een zachte doek om je stoel schoon te maken. Het kan twee keer per week of vaker worden gedaan. In sommige gevallen is een vochtige doek beter voor het verwijderen van opgehoopt vuil. Er is een product genaamd leerconditioner. Je kunt het eens in de zes maanden op je stoel aanbrengen. Hier is nog een overweging. Een leren draaistoel krijgt vaak te maken met morsen en vlekken. In dit geval is een droge doek perfect om het leeroppervlak te deppen.

Wat te doen met een kapotte stoel?

Schade en ongelukken kunnen gebeuren zonder waarschuwing. In dit geval zijn er enkele opties beschikbaar. Ten eerste kun je het direct repareren met je vaardigheden en kennis. Deze procedure is niet geschikt voor mensen zonder ervaring. Het inhuren van een professionele fixer is dus verplicht. Kleine schade is te herstellen, maar zware schade is verschrikkelijk. De beste oplossing is om de beschadigde stoel te verkopen aan een plaatselijke rommelwinkel. Ten slotte kun je eenvoudig een nieuwe draaistoel voor in huis kopen.

Hoe vaak moet je de stoel schoonmaken?

Onderhoud van meubels is eenvoudig, maar vereist enige aandacht. Je moet bijvoorbeeld de planning bepalen. Een leren draaistoel heeft mogelijk een ander reinigingsschema nodig dan andere stoelen. De beslissing hangt af van het type leer. Echt leer is gevoeliger voor vuil en vlekken, daarom moet het dagelijks worden schoongemaakt. Integendeel, synthetisch leer is duurzamer en bestand tegen vuil. Deze vereist wekelijkse reiniging en onderhoud.