Bokreta
Image default
Sport

Valeriy Lobanovskiy

 

Valeriy Lobanovskiy is een Sovjet- en vervolgens Oekraïense coach, wiens bijdrage aan de ontwikkeling van het voetbal de belangrijkste is in Oost-Europa. Hij werd geboren in 1939, in de jaren 50-60 speelde hij voor Dynamo, Shakhtar en Chornomorets, en begon zijn coachingcarrière op 29-jarige leeftijd. De jonge coach nam de leiding in de tweede klasse Dnipro, die hij meenam naar de “toren”. Dankzij zijn successen werd hij opgemerkt en uitgenodigd voor Dynamo.

Het succesverhaal van Valery Vasilievich is verbonden met de voetbalclub Kiev. Door pragmatisch voetbal te beoefenen, veel aan tactiek en strategie te werken en een wetenschappelijke benadering te gebruiken, maakte Lobanovsky de Kiev-burgers 8-voudig kampioen van de USSR, nam 6 kopjes van het land mee, 3 supercups. Bij de Europese toernooien werd “Dynamo” in deze periode tweemaal de winnaar van de Cup Winners ‘Cup.

In de door crisis geteisterde jaren 90 reisde de IDP naar het werk in de hete VAE en Koeweit. In 1997 keerde hij terug naar Dynamo, waarmee hij 5 keer kampioen van Oekraïne werd, 3 bekers won en het team naar de halve finales van de Champions League bracht. Lobanovsky stierf in mei 2002.

 

Zie vacature Rupel Boom

 

voetbaltrainer

https://www.dergatsjev.be/2020/07/voetbaltrainer-gezocht-voetbal-trainer.html