Bokreta
Image default
Woning en Tuin

Voor een duurzaam dak plaatst u een groendak

Een groendak is begroeid met natuur afhankelijk van het soort beplanting. Dit kent geweldige eigenschappen en is in populariteit enorm gestegen. Zowel particulieren als bedrijven maken maar al te graag gebruik van de voordelen van groendaken. De lagen bevatten wortelwerende dakbedekking en een beschermvlies om water vast te houden. Daarnaast zorgt het filtervlies voor een voedingsbodem om de groei van de beplanting te stimuleren. De vetplant sedum is geschikt als dakbegroeiing, licht van gewicht en kan tegen lange droogte. Laat uw dak onderzoeken als u een siertuin of moestuin wilt op uw dak. Met een groendak verdient u de investering terug, verhoogt u de levensduur van uw dak en draagt u bij aan het milieu. Wat wilt u nog meer?

Wat zijn de voordelen van groendaken?
Met een groendak zorgt u niet alleen voor een prettige en groene leefomgeving in een bebouwde omgeving. Het is ook zeer milieuvriendelijk. Sommige gemeenten en waterschappen bieden zelfs subsidie als u een sedumdak of daktuin wilt aanleggen. Dit is zeer gunstig voor uw portemonnee. Een sedumdak is licht van gewicht en vrijwel onderhoudsarm. Bij plaatsing van een groendak is het verstandig om eerst na te vragen of de dakconstructie van uw huis geschikt is. Met een zwaardere massa zult u ook merken dat het helpt in de geluidsisolatie en warmte-isolatie van uw woning. Omdat de onderliggende dakbedekking minder blootgesteld wordt, zal de levensduur worden verlengd. U zult er dus jaren plezier van hebben zonder enige onderhoud.

Veiligheid gaat boven alles
Bij werkzaamheden op het dak zijn bepaalde regels en wetgeving van toepassing. Vanaf 2,5 meter is er in de Nederlandse wet sprake van valgevaar. De werkgever is dan verplicht om voor valbeveiligingte zorgen. De Arbodienst controleert regelmatig en kunnen hoge boetes opleggen als deze regels niet gevolgd worden. U dient hierbij ook rekening te houden met de situatie, en de valbeveiliging hier op af te stemmen. Werkt u bijvoorbeeld op platte daken of schuine daken? Dan kan de bevestiging van uw valbeveiliging verschillen. Hoe meer valgevaar, zoals het ontbreken van leuningen, hoe belangrijker het is om te zorgen voor de veiligheid. Veiligheid gaat boven alles. Zorg dus voor de nodige uitrusting voordat u te werk gaat op het dak.

Laat uw groen dak aanleggen door vakspecialisten!
Met vakmensen tot uw dienst zal het werk voor u gedaan worden. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met de nodige veiligheidsvoorschriften. Bij interesse in een groendak neemt u contact op met een erkende dakdekker. Zei ondersteunen u met de kennis en expertise over groendaken en valbeveiliging. Gaat u zelf te werk op het dak? Neem dan contact op met een dakgroothandel voor de nodige materialen en valbeveiliging. Vraag altijd na wat de mogelijkheden zijn tot een groendak.