Bokreta
Image default
Financieel

Waarom een persoonlijke lening met een langere aflossingstermijn een betere keuze kan zijn?

Als u afsluit een persoonlijke lening, moet u een aantal belangrijke beslissingen nemen. Een van de belangrijkste is hoe lang de terugbetalingstermijn van uw lening moet zijn.

In veel gevallen maakt het kiezen voor een kortere afbetalingsperiode uw lening goedkoper, maar er zijn momenten waarop u misschien een langere termijn wilt overwegen. aflossingstermijn. Dit is waarom meer tijd nemen om uw lening af te betalen soms de betere financiële keuze kan zijn.

Wanneer is het zinvol om een persoonlijke lening af te sluiten met een langer afbetalingsschema?

Het nemen van een persoonlijke lening met een langere aflossingstermijn is de beste keuze in situaties waarin u uw maandlasten lager wilt hebben. Kijk, als u de tijd die nodig is om uw schuld terug te betalen verkort, bespaart u op de lange termijn geld. Maar de prijs van deze besparing is dat elke maandelijkse betaling omhoog gaat – soms aanzienlijk.

In een ideale wereld zou u de lening willen aangaan dat kost u minder rente. Maar die lening zou je ook ongeveer € 77 meer per maand kosten. Reken van tevoren de kosten van geld lenen goed uit.

Soms kan het onwenselijk of zelfs onmogelijk zijn om met die extra € 77 te komen. En als dat het geval is, kunt u beter kiezen voor de lening met de langere uitbetalingstijd, ook al zou het u uiteindelijk meer kosten.

Hier zijn een paar scenario’s waarin u dat misschien langer zou willen hebben uitbetalingstijdlijn:

  • Je bent bang dat je in gebreke blijft. Als u denkt dat u de hogere betaling misschien niet kunt dekken of dat het betalen ervan het moeilijk zou maken om andere financiële doelen te bereiken, wilt u misschien voor de lagere maandelijkse betaling van uw lening gaan.

  • U heeft andere schulden met een hogere rente. Als u creditcards of andere schulden heeft tegen een veel hoger tarief dan de persoonlijke lening, dan is een langere uitbetalingstijd met een lagere maandelijkse betaling doorgaans logischer. U kunt uw extra geld beter in die duurdere lening steken om het sneller afbetaald te krijgen.

Vind de juiste lening voor u

Het is belangrijk om te onthouden dat zelfs als u kiest voor de lening met de langere uitbetalingstijd, heeft u altijd de mogelijkheid om grotere betalingen te doen wanneer u zich dat kunt veroorloven. Dit kan u helpen de extra rentekosten die u op zich neemt te verlagen en de uitbetaling goedkoper te maken, zolang u er maar zeker van bent dat u niet wordt getroffen door boetes voor vervroegde aflossing. Via de vergelijker op https://www.spaarbuidel.nl kun je de beste deal krijgen wat betreft rentes.

De sleutel is dat de langere uitbetalingstermijn kan de flexibiliteit bieden die u nodig hebt als u een persoonlijke lening moet afsluiten en u zich zorgen maakt dat hogere maandelijkse betalingen voor financiële problemen kunnen zorgen.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-zonder-bkr/