Bokreta
Image default
Gezondheid

Wat doet een natuurgeneeskunde Sittard?

Een natuurgeneeskunde Sittard is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Een natuurgeneeskunde Sittard heeft extra kennis opgedaan op het gebied van (wetenschappelijke) diagnostiek en therapie en manuele en communicatieve vaardigheden. Daarom is hij geschikt om cliënten met bewegingsgerelateerde problemen een oplossing te bieden.

Wanneer volg je behandelingen bij de natuurgeneeskunde Sittard?

Deze behandelingen wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Dit heeft vaak weer invloed op de houding. Het doel van een bezoek aan natuurgeneeskunde Sittard  is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt natuurgeneeskunde Sittard een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van de behandelingen zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de natuurgeneeskunde Sittard bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Wanneer ga je naar de natuurgeneeskunde Sittard?

Wanneer een gewricht slecht kan bewegen, of als dit pijnlijk is, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker. Voorbeelden van klachten die natuurgeneeskunde Sittard kan behandelen zijn hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen of lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen. Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe de specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak is er dus duidelijkheid over de verdere behandeling.