Bokreta
Image default
Dienstverlening

Wat kan je doen bij een kortsluiting door de groepenkast?

Heb je een kortsluiting gekregen in de groepenkast? Wat kan kan je het best doen om het probleem op te lossen? Werkt uit het niets meer je stroom en hoorde je een grote knal uit de groepenkast? Je kan het best alles zo snel mogelijk uitzetten. Waarom moet je alles uitzetten van de groepenkast denk je dan? Je moet alles uitzetten, want het kan nog steeds stroom verbruiken en de groepenkast kan dan nog warmer worden. Misschien wordt het wel te warm dat er wel vuur uit de groepenkast kan komen dus let op. Je moet dat dus metteen doen om geen brand te krijgen in de meterkast.

Elektriciens kunnen het probleem voor je oplossen

Heb je net een kortsluiting gehad met de groepenkast. Het enige wat je kan doen is dus alles uitzetten. De elektriciens die je hebt gebelt die moeten het probleem verder voor je gaan oplossen. Wat je zelf kan doen is een nieuwe groepenkast bestellen en de elektriciens die kunnen het dan vervangen. Je kan ook een elektricien bellen voor om de probleem op te lossen. Elke elektricien die kan het probleem voor je oplossen of de groepenkast voor je vervangen als je een kortsluiting hebt gehad. 

Heb je wel een goede groepenkast?

Je kan ook kortsluiting krijgen als je een verouderde groepenkast hebt. Je kunt ook kapotte kabels hebben die de groepenkast in gaan. Je moet zulke dingen dan zo snel mogelijk vervangen, want de groepenkast kan niet werken als er kapotte dingen in zitten. Je kan zelf ook een paar keer per maand gaan kijken of je groepenkast nog goed werkt en of je kabels niet kapot zijn. Je kan ook een elektricien ervoor inschakelen. De elektriciens die zien niks over hun hoofd en maken bijna geen fouten.