Bokreta
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen bij een verstopt riool?

Een verstopt riool kan een vervelend, stinkend probleem zijn. Helaas is het een probleem waar veel huiseigenaren van tijd tot tijd mee te maken krijgen. Het kan om verschillende redenen gebeuren – wortels die de leiding verstoppen, vet en ander vuil dat zich in de loop der tijd ophoopt, of misschien zelfs een vreemd voorwerp dat in de leidingen blijft steken. Hoewel het het beste is om dit probleem meteen aan te pakken als u later duurdere reparaties wilt voorkomen, is het niet altijd gemakkelijk om te weten welke stappen u moet nemen als u met deze situatie wordt geconfronteerd – vooral als u niet bekend bent met loodgieterssystemen! In deze blogpost bespreken we enkele veelvoorkomende methoden om verstopte riolen te verhelpen, zodat u in een mum van tijd weer aan de slag kunt.

De oorzaak van de verstopping vaststellen en bepalen of deze zonder professionele hulp kan worden verholpen

Een afvoer ontstoppen kan een raadsel zijn! Als u niet zeker weet wat de oorzaak is van de verstopping in uw afvoer, zijn er verschillende eenvoudige manieren om de oorzaak vast te stellen. Begin met het zoeken naar zichtbare tekenen, zoals een groot voorwerp of een opeenhoping van haar. Als dat niet helpt, is het tijd om na te gaan of er een groter probleem is. Onderzoek welk type leidingmateriaal u hebt en zoek op hoe u eventuele problemen met uw leidingen kunt aanpakken – soms kunnen bepaalde producten helpen bij het opbouwen van de aanslag, maar in andere gevallen kan professionele hulp nodig zijn vanwege hardere aanslag of grotere schade. Neem de tijd om het probleem te beoordelen en onderzoek te doen naar mogelijke oplossingen; het kan u veel tijd en geld besparen!

Gebruik een ontstopper om te proberen de verstopping te verhelpen, maar wees voorzichtig om te voorkomen dat er water uitspat

Het gebruik van een ontstopper om een gootsteen te ontstoppen kan een effectieve en goedkope manier zijn om een verstopping op te lossen. Voordat u dit probeert, is het echter belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat er water uit de gootsteen spat en mogelijk schade of rommel veroorzaakt. Om dit te doen, moet u de ontstopper over de verstopping plaatsen en de bak vullen met net genoeg water om de onderkant van de ontstopper te bedekken, en dan stevig tegen de gootsteen drukken. Als u dit een paar keer hebt gedaan, tilt u de ontstopper snel op. Dit zou moeten helpen om het vuil dat vastzit in de afvoerbuis los te maken en uiteindelijk de verstopping te verwijderen.

Als een ontstopper niet werkt, slinger dan een kabel door de afvoer om de verstopping te verhelpen

Verstopte afvoeren kunnen veel hoofdpijn veroorzaken, maar gelukkig is er een eenvoudige oplossing. In het geval dat een ontstopper het werk niet kan doen, is het trekken van een kabel door de afvoer vaak de beste optie. Bij deze eenvoudige procedure wordt een flexibele vijzel in de buis gebracht en wordt handmatig al het samengeklonterde materiaal dat in de afvoer vastzit afgebroken, zodat het de waterstroom niet belemmert of beperkt. Niet alleen is deze methode ongelooflijk efficiënt voor het opruimen van lastige verstoppingen, het vereist ook minimale inspanningen van uw kant om de klus snel en gemakkelijk te klaren. Met deze DIY hack in uw gereedschapskist van vaardigheden, zult u nooit meer last hebben van verstopte afvoeren!

Giet kokend water in de afvoer om verstoppingen door zeepresten of vet te verwijderen

Verstopte afvoeren schoonmaken kan een echte ergernis zijn, maar gelukkig hoeven er geen agressieve, dure chemicaliën aan te pas te komen. Giet eens per week kokend water door de afvoer en u kunt verstoppingen gemakkelijk voorkomen voordat ze ontstaan. Kokend water verwijdert zeep en vet zonder de leidingen te beschadigen. Deze methode is niet alleen veilig en zuinig, maar ook eenvoudig uit te voeren wanneer het het meest nodig is. Het enige wat u hoeft te doen is uw water verwarmen tot het kookt en het dan voorzichtig in de afvoer gieten. Herhaal dit indien nodig om uw afvoer efficiënt te laten werken en u geen zorgen meer te maken over verstoppingen door zeep of vet in uw leidingen!

Verwijder eventueel vuil uit uw ventilatieopeningen buiten voor een betere luchtstroom in het riool van uw huis

Het vrijhouden van uw buitenroosters van vuil is essentieel voor een effectieve luchtstroom naar het riool van uw huis. Zonder regelmatig onderhoud en reiniging kunnen verstoppingen leiden tot ernstige loodgietersproblemen die duur en tijdrovend zijn om te repareren. Door de tijd te nemen om de ventilatieopeningen regelmatig te inspecteren, kunt u eventuele verstoppingen of ophopingen van materiaal die moeten worden verwijderd, vaststellen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat takjes, bladeren en andere voorwerpen minstens een paar meter uit de buurt van de ventilatieopeningen blijven, omdat ze zich snel kunnen ophopen en de luchtstroom kunnen belemmeren. Onderhoud is een belangrijk onderdeel van de bescherming van het sanitairsysteem van uw huis, dus verwaarloos het niet!

Overweeg een loodgieter te bellen als al het andere faalt – zij hebben gespecialiseerd gereedschap waarmee diepgewortelde verstoppingen snel en veilig kunnen worden opgespoord en verholpen

Wanneer een verstopping in de afvoer opduikt, denkt u misschien dat ploegen en slangen de klus zullen klaren. Hoewel deze methoden zeker veel basisproblemen met sanitair kunnen oplossen, is het, als ze niet werken of als het probleem diepgeworteld en hardnekkig lijkt, waarschijnlijk tijd om de professionele hulp van een loodgieter in te roepen. Zij beschikken over gespecialiseerde vaardigheden, expertise en gereedschappen om de bron van verstoppingen op te sporen en deze veilig te verhelpen zonder verdere problemen te veroorzaken, zoals kromtrekkende of scheurende leidingen. Ook al kost het vooraf geld om de hulp van een loodgieter in te roepen, het bespaart u later meer geld door het probleem meteen goed aan te pakken.

 

Het ontstoppen van afvoeren kan een gemakkelijke taak zijn als het goed wordt gedaan. Door de in dit artikel beschreven stappen te volgen, kan iedereen de oorzaak van zijn verstopte afvoer vaststellen en bepalen of deze zonder professionele hulp kan worden verholpen. Probeer eerst met een ontstopper de verstopping te verhelpen, maar zorg ervoor dat er geen water uitspat en uw badkameroppervlakken beschadigt. Als dat niet werkt, gebruik dan een slang om zware verstoppingen door zeep of vet te verwijderen. Als geen van deze methoden uw probleem oplost, kunt u overwegen heet water in uw afvoer te gieten om vaste ophopingen te smelten of vastzittende vreemde voorwerpen zoals haar te verwijderen. Bovendien moet u er ook voor zorgen dat alle vuil uit uw buitenopeningen wordt verwijderd, zodat er een betere luchtstroom naar het riool van uw huis ontstaat. Op het einde, als al het andere faalt en je bent nog steeds problemen met het ontstoppen van een afvoer – aarzel dan niet om een professionele loodgieter die heeft gespecialiseerde tools die ze snel en veilig kunnen gebruiken om op te sporen en te repareren zelfs diepgewortelde verstoppingen te bellen. Als u vragen heeft, bel ontstoppingsbedrijf Delft.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-delft/