Bokreta
Image default
Woning en Tuin

Hoe onderhoud ik mijn dakkapel en wat zijn de kosten voor een dakkapel schilderen?

Wanneer u een mooie dakkapel op uw dak heeft staan, wilt u hier uiteraard nog lang van kunnen genieten. Door regelmatig onderhoud aan de dakkapel te laten verrichten, houdt u deze in goede conditie. Hierdoor wordt schade zoals lekkage voorkomen en verlengt u de levensduur van de dakkapel. Laat u regelmatig onderhoud plegen, dan houdt u de onderhoudskosten bovendien laag. In dit artikel leest u hoe u het dakkapel onderhoud kunt plegen en hoe u kunt besparen op de kosten voor dakkapel schilderen.

Zelf onderhoud aan uw dakkapel plegen

Bent u handig en heeft u geen hoogtevrees, dan kunt u zelf het dak op gaan om onderhoud aan uw dakkapel te plegen. Hierbij moet u denken aan de volgende klusjes:

  • De buitenzijde van de dakkapel afnemen met lauw water

  • De dakbedekking en loodslabben controleren op scheuren of andere schade

  • Het hang- en sluitwerk controleren

  • De rubbers aan de raamkozijnen invetten

  • De ventilatieroosters schoonmaken

  • Het schilderwerk controleren op blaasjes

  • De goot aan de dakkapel controleren en schoonmaken

Daarnaast is bij een houten dakkapel ongeveer eens in de 5 jaar schilderwerk vereist. De meeste mensen besteden dit echter uit en in veel gevallen wordt ook het onderhoud uitbesteed aan een vakman. Door kosten voor dakkapel schilderen te vergelijken, hoeft dit bovendien niet duur te zijn.

Besparen op de kosten voor dakkapel schilderen

Door dakkapel specialisten te vergelijken via dakkapelplaatsenvergelijker.nl, betaalt u ook voor het onderhoud aan uw dakkapel nooit teveel. Hier vraagt u diverse offertes aan, bijvoorbeeld voor de kosten dakkapel schilderen. Vervolgens kunt u deze met elkaar vergelijken en tot wel tientallen procenten besparen.

Goed onderhouden dakkapellen hebben een langere levensduur. Een goed onderhouden dakkapel heeft een levensduur van zo’n 25 jaar en een kunststof variant kan wel 50 jaar meegaan. Door uw dakkapel goed te laten onderhouden, behoudt u bovendien de garantie. Een veel gestelde garantievoorwaarde van leveranciers is namelijk regelmatig onderhoud binnen de garantieperiode. Vergelijk direct dakkapel specialisten voor onderhoud via dakkapelplaatsenvergelijker.nl en geniet langer van uw dakkapel.