Bokreta
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de voordelen van een spinningfiets?

Wat zijn de voordelen van een spinningfiets?

Rijden op een spinningfiets is een efficiënte en effectieve manier om calorieën en lichaamsvet te verbranden en tegelijkertijd uw hart, longen en spieren te versterken. In vergelijking met sommige andere soorten cardio-apparatuur belast een spinningfiets uw gewrichten minder, maar biedt hij toch een uitstekende aerobe training.

Lees verder om meer te leren over de voordelen van een stationaire fiets training, en de soorten workout plannen die u kunnen helpen uw fitness of gewichtsverlies doelen te bereiken.

Verhoogt de cardio-conditie

Fietsen is een uitstekende manier om uw hart te laten pompen.

Cardiovasculaire of aerobe trainingen, zoals fietsen, versterken uw hart, longen en spieren. Ze verbeteren ook de doorstroming van bloed en zuurstof door uw lichaam. Dit kan uw gezondheid op verschillende manieren ten goede komen, waaronder

  • verbeterd geheugen en functioneren van de hersenen
  • lagere bloeddruk
  • betere slaap
  • verbeterde bloedsuikerspiegel
  • een sterker immuunsysteem
  • betere stemming
  • lagere stressniveaus
  • meer energie

Kan helpen bij gewichtsverlies

Afhankelijk van de intensiteit van uw training en uw lichaamsgewicht kunt u met een spinningfiets meer dan 600 calorieën per uur verbranden. Dit maakt indoor cycling een uitstekende trainingsoptie om snel calorieën te verbranden.

Meer calorieën verbranden dan je verbruikt is de sleutel tot gewichtsverlies.

Verbrandt lichaamsvet

Sporten met een hoge intensiteit helpt om calorieën te verbranden en kracht op te bouwen, wat weer kan leiden tot vetverlies.

Uit een onderzoek uit 2010Trusted Source bleek dat indoor cycling, in combinatie met een caloriearm dieet, effectief was in het verminderen van lichaamsgewicht en lichaamsvet bij de deelnemers aan het onderzoek. Het was ook effectief in het verlagen van het cholesterol- en triglyceridengehalte. De deelnemers fietsten drie keer per week 45 minuten en verbruikten 12 weken lang 1200 calorieën per dag.

Biedt een low-impact training

Een spinningfiets training is een low-impact workout die soepele bewegingen gebruikt om botten en gewrichten te versterken zonder er veel druk op uit te oefenen. Dit maakt het een goede trainingsoptie voor mensen met gewrichtsproblemen of blessures.

Uw enkels, knieën, heupen en andere gewrichten worden zwaar belast bij hardlopen, joggen, springen of andere aerobic-oefeningen met veel impact. Omdat uw voeten bij een kleine elektrische fiets niet van de pedalen worden getild, is deze optie vriendelijker voor uw gewrichten, maar het biedt nog steeds een uitdagende en effectieve training.

Versterkt benen en onderlichaamspieren

Rijden op een spinningfiets kan helpen bij het opbouwen van kracht in je benen en onderlichaam, vooral als je een hogere weerstand gebruikt. De trapbeweging kan uw kuiten, hamstrings en quadriceps helpen versterken. Bovendien kunt u de spieren in uw core, rug en bilspieren trainen. Als je een kleine elektrische fiets met handvatten gebruikt, kun je ook je bovenlichaamspieren trainen, waaronder je biceps, triceps en schouders.

Maakt intervaltraining mogelijk

Met intervaltraining kun je korte uitbarstingen van intensieve training afwisselen met langere intervallen van minder intensieve training. Dit type training kan u helpen meer calorieën te verbranden in minder tijd, en verhoogt ook uw cardio-conditie.

Stationaire fietsen bieden verschillende weerstandsniveaus, zodat u op lage, gemiddelde of hoge intensiteit kunt trainen. Dit maakt het ideaal voor een intervaltraining.

Veiliger dan fietsen op de weg

Buiten fietsen kan een geweldige manier zijn om te trainen, maar het komt met bepaalde gevaren, zoals onoplettende bestuurders, ongelijke of gladde wegoppervlakken, en slecht zicht.

En als het warm en vochtig, of koud en nat is, kan het moeilijk zijn om de motivatie op te brengen om naar buiten te gaan. Misschien is het zelfs niet veilig.

Met indoor cycling hoeft u zich geen zorgen te maken over verkeer, wegomstandigheden of de elementen. U kunt het hele jaar door veilig trainen bij een aangename temperatuur.