Bokreta
Image default
Winkelen

Weer in Blankenberge

Wie kent Blankenberge niet? De gezellige badplaats aan de Belgische kust, die zowel in de zomer als in de winter een echte aanrader is voor diegenen die op zoek zijn naar een leuke vakantiebestemming. Maar de echte liefhebbers van Blankenberge gaan er niet alleen naartoe op vakantie. Ze komen ook voor het weer. Wat zijn nu eigenlijk de kenmerken van het weer in Blankenberge?

3 seizoenen

Blankenberge heeft in het algemeen een gematigd zeeklimaat. Dat betekent dat de temperaturen ongeveer hetzelfde zijn als die in het binnenland, maar het luchtvochtgehalte en de wind zijn duidelijk hogere getallen. Dit komt vooral vanwege de nabijheid van de Noordzee. Omdat Blankenberge dicht bij de kust ligt, wordt het ook gekenmerkt door de aanwezigheid van de zogenaamde “drie seizoenen”: een warme zomer, een ijzige winter en een aangename lente en herfst.

Zomer

De zomer in Blankenberge is relatief warm en kan gemiddeld 20 °C oplopen, hoewel het afhankelijk is van het moment. De maximumtemperatuur kan oplopen tot wel 27°C, maar de gemiddelde dagelijkse temperatuur is meestal gelegen tussen de 18°C en 22°C. Ook is er genoeg zonneschijn, maar er kan ook eens een bui voorkomen. Het is dus verstandig om altijd regenkleding bij je te hebben als je naar Blankenberge gaat.

Winter

De winter in Blankenberge is zacht vergeleken met andere delen van het land. De wintertemperaturen liggen meestal tussen de 3 °C en 8 °C, maar het kan wel af en toe stevig vriezen. Ondanks dat is de luchtvochtigheid meestal lager dan in het binnenland. Er kunnen wel enkele sneeuwbui voorkomen, hoewel het meestal alleen regen is die valt.

Herfst en Lente

Herfst en lente vormen samen de periode waarin Blankenberge het meest kleurrijk is. De temperaturen liggen meestal tussen de 9 °C en 18 °C en de lucht is relatief vochtig. Er is ook veel neerslag, alhoewel het gelukkig meestal alleen maar regen is. Het is dus aan te raden om regenkleding bij te hebben als je in deze seizoenen naar Blankenberge gaat.

Conclusie

Blankenberge heeft plezier en kleur in storen voor wie op zoek is naar een leuke vakantiebestemming. De belangrijkste kenmerken van het weer in Blankenberge zijn dat het een gematigd zeeklimaat heeft, met drie seizoenen, een warme zomer, een zachte winter en een aangename lente en herfst. Als je meer wilt weten over het weer in Blankenberge, bezoek dan weer in Blankenberge.

.