Bokreta
Image default
Bedrijven

Welke soort verf is het beste voor jouw schilderij?

 

Voor elk schilderij kan je verschillende soorten verf gebruiken. Maar welke soort is nu het beste geschikt voor jouw schilderij? Hieronder staan de verschillen tussen de diverse soorten verf uitgelegd, waardoor je weet of bijvoorbeeld acrylverf kopen of waterverf kopen de beste optie is.

Acrylverf gebruiken

Eén van de populairste, als niet dé populairste, verfsoort is acrylverf. Een kenmerk van deze verf is dat het snel opdroogt, waardoor je deze verf het beste kan gebruiken als je meerdere lagen wilt verven. De verf hecht zich op goed op meerdere ondergronden, zoals papier, stof en hout. Als je het zoals het is aanbrengt, kan je een goed dekkend resultaat krijgen, maar als je het verdunt met water, kan je ook transparante lagen schilderen. Echter zie je hierbij de lijnen van de kwast erg goed, waardoor je moeilijk een volledig egaal oppervlak kan maken. Daarnaast is de verf zeer krasgevoelig, waardoor je erg voorzichtig moet zijn met het resultaat.  Waterverf kopen kan daardoor een betere keuze zijn.

Waterverf kopen

Waterverf, of ook wel aquarelverf, is ook een erg populaire verfsoort. De verf is in water oplosbaar, waardoor het zeer transparant lijkt. Het moet wel worden aangebracht op een speciaal soort papier, genaamd aquarelpapier, waardoor het niet geschikt is voor houten of stoffen ondergronden. Omdat de verf mooi uitloopt, kan je prachtig egale oppervlakken schilderen, zonder dat je daarbij kwaststrepen ziet. Daarnaast gebruiken schilders vaak geen witte aquarelverf, maar laten echter het papier onbeschilderd op plekken waar ze wit willen hebben. Dit maakt waterverf wel iets moeilijker om te gebruiken dan acrylverf, omdat je goed moet opletten dat je de witte delen van je schilderij niet beschildert.

https://www.schildersezel-enzo.com/product-category/verf/