Bokreta
Image default
Aanbiedingen

Alles over figuurglas: een veelzijdige keuze voor jouw woning!

Het kiezen van het juiste type glas voor jouw ramen kan lastig zijn. Er zijn zoveel opties om uit te kiezen dat je snel het overzicht kwijtraakt. In deze blog komt een speciaal en populair type glas aan bod: figuurglas. Wat is figuurglas precies? Welke voordelen biedt het? En waar moet je rekening mee houden wanneer je figuurglas laat plaatsen? Lees snel verder om dit te ontdekken!

 

Wat is het? En welke voordelen biedt het?

Figuurglas is, zoals de naam al doet vermoeden, glas met een patroon erin. Er zijn verschillende soorten patronen verkrijgbaar, van klassieke ruitmotieven tot abstracte figuren. Figuurglas wordt vaak gekozen om privacy te creëren zonder dat er daadwerkelijk lichtverlies optreedt. Het patroon zorgt immers voor verstrooiing van het licht en zo wordt voorkomen dat mensen van buitenaf naar binnen kunnen kijken. Een ander voordeel van figuurglas is dat het ook nog eens decoratief is. Het kan worden gebruikt om een unieke sfeer te creëren in jouw woning. Het toevoegen van figuurglas kan bijvoorbeeld helpen om jouw oude ramen een frisse uitstraling te geven zonder dat je deze hoeft te vervangen.

 

Waar moet je aan denken?

Bij het kiezen van figuurglas moet je rekening houden met een aantal factoren. Zo is de keuze van patroon belangrijk omdat dit de stijl van jouw woning kan beïnvloeden. Kijk daarom goed welk patroon het beste bij jou en jouw woning past. Daarnaast heeft figuurglas een iets lagere lichtdoorlatendheid dan gewoon glas. Houd hier dus rekening mee wanneer je voor figuurglas kiest. Een ander iets om rekening mee te houden is dat figuurglas iets lastiger schoon te maken is. Door het patroon in het glas kan er stof achterblijven wat je niet ziet. Het is daarom belangrijk om figuurglas regelmatig schoon te maken en bij voorkeur te kiezen voor een gladde variant.

 

Hoe monteer en plaats je figuurglas?

Wanneer je besluit om figuurglas te plaatsen, is het belangrijk om dit aan een professional over te laten. Het snijden, slijpen en plaatsen van figuurglas vereist specialistische kennis en gereedschap. Laat het plaatsen daarom over aan iemand die hier ervaring mee heeft.

https://www.glasgigant.nl