Bokreta
Image default
Gezondheid

Beginnen met sporten: met fysiotherapie voor diabetes zet u een eerste stap in de goede richting

Wie gediagnosticeerd wordt met diabetes, vindt het vaak spannend om te sporten. Ook wanneer men dit in het verleden heeft gedaan. Angst voor sterke schommelingen in de bloedglucose en onzekerheid over de hoeveelheid toe te dienen insuline spelen daarbij een rol. Alhoewel deze factoren zeker in acht dienen te worden genomen, zouden diabetespatiënten zich daardoor echter niet mogen laten weerhouden. Bewegen levert namelijk een belangrijke bijdrage aan een positief beloop van de stofwisselingsziekte. Bij het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede kunt u terecht voor fysiotherapie bij diabetes

Begeleiding en adviezen van ervaren specialisten

Heeft u diabetes type I en spuit u insuline, dan is voorzichtigheid bij het starten van inspanningen geboden. Zeker wanneer duursporten worden beoefend. Tijdens fysiotherapie bij diabetes wordt zulke intensieve beweging echter niet van u verwacht. Natuurlijk kunt u wel met schommelingen in uw bloedsuiker te maken krijgen. U kunt bij dit fysiotherapeutische centrum rekenen op de adviezen van specialisten die al jaren binnen dit werkveld actief zijn.

Voedings- en leefstijladviezen

Tijdens het twaalf weken durende programma fysiotherapie bij diabetes volgt u een veelzijdige groepsbehandeling die u diverse positieve langetermijneffecten oplevert. Hierbij kunt u denken aan een verbeterde insulinegevoeligheid en glucosetolerantie, maar ook een verlaging van uw bloeddruk. Tijdens het programma wordt samengewerkt met onder andere huisartsen, diabetesverpleegkundigen en diëtisten. Voedings- en algemene leefstijladviezen vormen ook een onderdeel van het programma.

Dry needling en andere behandelvormen

Volgt u deze vorm van fysiotherapie bij het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede, dan kunt u rekenen op de deskundigheid van ervaren en opgeleide fysiotherapeuten. Uiteraard geldt dat voor alle behandelingen, waaronder ook dry needling in Veenendaal. Dry needling wordt in Veenendaal door verschillende soorten patiënten gevolgd en telkens met duidelijk zichtbare resultaten. In tegenstelling tot de op diabetes gerichte fysiotherapie wordt dry needling in Veenendaal in een individuele setting uitgevoerd. De fysiotherapeuten hebben hiervoor een extra opleiding gevolgd.