Bokreta
Image default
Aanbiedingen

De grootste leugens over afvallen

Afvallen, het gaat de één makkelijker af dan de ander, maar helaas gaan er heel wat leugens rond over het afvallen. In dit blogartikel rekenen we af met deze leugens. We vertellen je de waarheid, zodat jij uiteindelijk op een gezonde en natuurlijke manier kunt afvallen. Lees verder voor meer informatie.

 

Iedere calorie is hetzelfde 

Eén van de grootste leugens die we regelmatig voorbij zien komen is dat men zegt dat alle calorieën hetzelfde zijn. Hier klopt niets van. Wel is het zo dat calorieën dezelfde energie-inhoud hebben, echter is een calorie die afkomstig van eiwit heel anders dan een koolhydraatcalorie. Als we het hebben over de slechte calorieën die er juist voor zorgen dat je aankomt spreken we over koolhydraatcalorieën. Deze calorieën zorgen ervoor dat de vetverbranding in je lichaam moeizamer gaat, waardoor er uiteindelijk meer vetten in je lichaam worden opgeslagen. Eiwit- en vetcalorieën zorgen er juist voor dat de vetverbranding in het lichaam worden gestimuleerd. Probeer dan ook de inname van koolhydraatcalorieën te verminderen en de andere de inname van deze andere calorieën juist te verhogen.

 

Vet zorgt ervoor dat je ‘vet’ wordt 

Ook bij vetten maken we onderscheidt tussen gezonde en ongezonde vetten. Ongezonde vetten zijn onverzadigde vetten en deze vetten vind je bijvoorbeeld vooral terug in fastfood. Verzadigde vetten vind je juist weer terug in gezonde producten. Probeer de inname van onverzadigde zetten te verminderen en let goed op welke vetten er in een product aanwezig zijn.

 

Supplementen zorgen voor gewichtsverlies 

Hoewel supplementen er zeker voor kunnen zorgen dat je afvalt is het belangrijk dat je tijdens bijvoorbeeld een Herba4everyone dieet ook zorgt dat je voldoende ander gezond voedsel eet. Verwacht dan ook nooit dat je door enkel en alleen het gebruik van voedingssuplementen af zal vallen. Dit zal in de meeste gevallen dan ook niet het geval zijn.

 

Gewichtsverlies gaat geleidelijk

Ook dit is een leugen die we gelijk willen ontkrachten. Gewichtsverlies gaat namelijk niet geleidelijk en het is heel goed mogelijk dat je eerst maanden goed moet eten en bewegen, voordat je resultaat ziet. Op het moment dat je de eerste resultaten ziet kan het snel gaan. Daarnaast is het ook mogelijk dat je gewicht heen en weer schommelt. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan en probeer zo goed mogelijk vast te houden aan je afvaltraject. Alleen op deze manier zal je gewicht verliezen.

 

Neem contact op met een specialist 

Wil je nu echt meer weten over afvallen of over welke leugens nog meer de ronde gaan? Dan raden we je aan om contact op te nemen met een specialist bij je in de buurt. Zij kunnen je meer vertellen over afvallen, maar daarnaast kunnen zij ook in samenwerking met jou een afvaltraject starten die gebaseerd is op jouw eigen lichaam.