Bokreta
Image default
Aanbiedingen

Pret met het Buffet

Pret met het Buffet 

Een buffet is de ideale manier om gerechten te serveren aan grote groepen mensen. Men kan zelf de gerechten, opscheppen die men lekker vindt en zo vaak lopen als gewenst. Een buffet kan uit verschillende gerechten bestaan. Van diverse broodjes, salades tot andere koude en warme gerechten. Echter, het draait bij een buffet niet alleen om goed gekozen en lekker smakende gerechten. Het oog wil ook wat, daarom draait het naast smaak ook om beleving. De gerechten kunnen nog zo lekker klaargemaakt zijn, als het eten niet op de juiste manier gepresenteerd wordt, houdt u aan het einde van de dag veel eten over 

 

Indeling buffet 

Natuurlijk wilt u tijdens het buffet voorkomen dat er een lange rij ontstaat of dat men misgrijpt bij een favoriet gerecht. Hierin speelt de indeling van het buffet een grote rol.

 

  1. Borden: Door het bord aan het begin van de buffettafel te plaatsen kan men deze direct gebruiken om het eten op te scheppen met de vrije hand. 

  2. Salades: Salades worden meestal gegeten als een bijgerecht. Als u de salade aan het einde plaats, bestaat er de kans dat men al zoveel heeft opgeschept dat er geen ruimte meer op het bord is en er salade in grote mate overblijft. Het is wellicht beter om de salade direct na de borden te plaatsen zodat uw gasten hier als eerste iets van opscheppen, voordat zij over gaan tot de hapjes.

  3. Hapjes: Het is verstandig om eerst de koude schotels neer te zetten en daarna de warme schotels. Dit zorgt ervoor dat wanneer de gast klaar is met opscheppen het warme eten nog de juiste temperatuur heeft als uw gast aan zijn tafel plaatsneemt Plaats ook altijd het signatuur gerecht in het midden. Zo trekt deze de gewenste aandacht.

  4. Bestek: Om het opscheppen (vrij hand) zo makkelijk mogelijk te maken wordt het bestek als laatste op de buffettafel geplaatst. 

  5. Servetten: na het bestek als allerlaatste komen de servetten. Deze dienen ter bescherming van de kleren en voor het afvegen van de mond.

 

Over het algemeen zijn de meeste mensen rechtshandig. Door hier rekening mee te houden tijdens het opzetten van het buffet kunt u het uw gasten makkelijker maken. Omdat het bord vaak geplaatst wordt in de niet dominante hand, blijft de rechterhand vrij om mee op te scheppen. Door te zorgen dat de looprichting tijdens het opscheppen van rechts naar links gaat is de rechterhand altijd het dichts bij het buffet. Zo wordt er voorkomen dat men met de hand langs het lichaam moet reiken, met het risico hierbij het bord scheef te houden. 

 

TIP: Plaats bordjes om uw gasten te informeren over de diverse gerechten. Zo weet men van tevoren wat de opties zijn voordat men het bord begint te vullen. Daarnaast biedt dit de mogelijkheid om gasten te waarschuwen voor eventuele allergieën.  

 

Speling met de aankleding

Als het grootste deel van de organisatie is geregeld komt het aan op de details. Want minstens zo belangrijk als het eten is de aankleding van het buffet. Leg een leuk tafelkleed neer, doe het eten in leuke schaaltjes en versier de hapjes met bijvoorbeeld blaadjes ijsbergsla.

 

  • Laat uw fantasie de vrije loop en versier de buffettafel met fruit of bloemstukken. Maak hierbij gebruik van thema’s passend bij het eten of de ruimte. Op die manier creëert u een mooi geheel.

  • Tafelkleden zijn geweldige decoratieve items. Ze zijn eenvoudig en ingetogen en versieren de buffettafel zonder de aandacht van het eten te trekken. Wit is de klassieke kleur voor een tafelkleed, maar je kunt ook met verschillende kleuren en patronen spelen. Het combineren van grote en kleine tafelkleden is altijd een winnende combinatie.

  • Ook het spelen met hoogte kan voor een aantrekkelijk effect zorgen. Samen met diverse buffetverhogers creëert u meer ruimte op tafel en presenteert de gerechten ook nog eens op een spectaculaire manier.

 

https://facilitytradegroup.nl/