Bokreta
Image default
Sport

De perfecte items voor jouw home gym

Voor degene die graag naar de sportschool gaan maar er bijvoorbeeld geen tijd voor hebben kun je in dit artikel enkele tips lezen over de items die jou zullen helpen bij het bouwen van een effectief home gym.

Een goede ondergrond om oefeningen te doen

Het belangrijkste aan het zelf bouwen van een kleine home gym is de ondergrond waar je ook gaat sporten. In sportscholen die je vaak ook in de ruimtes waar vooral de spieren worden getraind dat hier zachte matten zullen liggen zodat je comfortabel kunt liggen en jouw buikspieroefeningen kunt uitvoeren. Zorg voor een paar dikke matten of een goede yogamat en zorg er ook voor dat deze niet kan verschuiven. Zo kun je gemakkelijk jouw oefeningen doen.

De gewichten en handvatten

Om met gewichten te gaan trainen is het belangrijk dat je voor jezelf weet hoeveel je aan kunt en waarmee je prettig maar toch uitdagend kunt gaan trainen. Kies daarom bijvoorbeeld als je een beginner bent voor 30mm halterschijven van enkele kilo’s zodat je jouw workout kunt gaan uitoefenen en toch wordt uitgedaagd.

Daarbij is het belangrijk dat jij deze gewichten ook goed kunt vasthouden. denk bijvoorbeeld een hand tape om de stugge gewichten beter vast te kunnen houden.

Een effectieve manier van sporten is boksen

In de sportschool zijn er elke dag weer leuke klasjes waar je aan mee kunt doen. Enkel met gewichten en cardio trainen kan een beetje saai worden. Bekijk daarom eens de optie om een bokszak of boksdummy aan te schaffen. Hiermee train je met het slaan de core en de schouderspieren en met de trappen op de zak train je erg goed de been en bilspieren en tevens de core.