Bokreta
Image default
Bedrijven

De treklier van de hijswinkel.nl staat zeer goed aangeschreven

Je bent op zoek naar een treklier van de hijswinkel.nl. Dat kan je vinden door bovenaan op de website te zoeken in de zoekbalk. Je zoekt hier op het trefwoord ‘lier’ en je krijgt alle resultaten die hierbij behoren. Je kunt daarnaast ook nog filteren. Dat kan je doen aan de hand van de capaciteit van het hijsen. Dit begint bij een capaciteit van hijsen met het getal tachtig en loopt op tot en met 2000. Je kunt dus zelf bepalen wat voor soort treklier je nodig hebt. Moet je een zwaar materiaal gaan hijsen, dan moet je goed kijken naar de capaciteit die de lier aan kan. Daarnaast heb je ook nog een andere capaciteit nodig waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een lier. Dat wordt de trekcapaciteit genoemd. Deze wordt ook, net als de hijscapaciteit, aangegeven in kilo’s.

Capaciteit

De trekcapaciteit van de treklier verschilt tussen de 80 en de 300 kilo. Ook moet je rekening houden met de snelheid van het hijsen. Dit gaat om hoeveel meter er per minuut wordt gehesen. Soms heb je een klus die snel geklaard moet worden en wil je niet lang wachten totdat er iets naar boven is gehesen. Heb je een soort materiaal dat naar boven moet worden gehesen dat voorzichtig met worden behandeld, dan kan je beter voor een wat minder snelle gaan. Wil je snel werken, kies dan voor een snellere. Deze minuten variëren van 5 minuten tot en met 15 minuten. Ook kan je kiezen bij een treklier voor een bepaalde manier van uitvoering. Dit betreft het wel of geen gebruik maken van een kabel. Een elektrische lier of een handlier kunnen beide handig zijn, ook hier hangt het weer af van hoe je deze gaat gebruiken en waarvoor.

Tekeningen

Je hebt nu een treklier gevonden, maar waar moet je dan vervolgens op letten. Op de website kan je de tekeningen zien in een pdf bestand, aan de hand hiervan kan je dan bepalen of deze treklier geschikt is voor de klus die jij gaat klaren. Omdat er veel treklieren beschikbaar zijn, zit er vast wel een tussen die jij kunt gaan gebruiken.