Bokreta
Image default
Internet

De voordelen van een content planner social media

Een succesvolle social media marketingstrategie vereist organisatie, en dit kan met een content planner social media. We hebben het namelijk allemaal druk en soms vallen dingen als publiceren op sociale media door de mand. Daarom kan het maken van een content planner voor sociale media super handig zijn om je georganiseerd en op de hoogte te houden van jouw inspanningen op het gebied van sociale media. Op deze manier kan je beter plannen wanneer wat gedaan moet worden maar ook wanneer wat gedaan is. Hierdoor zal je social media accounts er beter uit gaan zien waardoor je er ook meer aan hebt.

De juiste content voor de juiste account

In plaats van elke dag hetzelfde bericht naar al je sociale netwerken te sturen als je het erg druk hebt, helpen sociale media content planners je bij het plannen van je berichten en deze aan te passen aan elk platform.

Je zou bijvoorbeeld niet per se iets op Facebook posten dat je ook op Linkedin zou posten, aangezien Linkedin vooral is toegespitst op zakelijke professionals.

Door de tijd te nemen om aangepaste berichten voor elk netwerk te maken, kun je doordachte berichten maken die waarschijnlijk meer betrokkenheid zullen opleveren. Op deze manier kan je dus de content maken die bedoeld is voor de juiste doelgroep. 

Verminder je stress

Het bijhouden van je social media accounts kan erg stressvol zijn. Zo moet je elke dag opnieuw denken aan content die je leuk vind om te delen maar die je volgers ook leuk vinden om te zien. Misschien heb je eens een creatieve dag waarin je meerdere leuke ideeën hebt die je graag wilt uitwerken. Door gebruik te maken van een content planner, kan je deze ideeën ook daadwerkelijk uitwerken. Hierdoor verminder je jouw stress omdat je content klaar hebt staan om gedeelt te worden.