Bokreta
Image default
Aanbiedingen

Drie verschillende soorten rolstoelen

Ben je van plan om een nieuwe rolstoel aan te schaffen, maar kun je jouw perfecte rolstoel door het grote scala aan rolstoelen en aanbieders niet vinden of ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees dan verder en kom erachter welke soort rolstoelen er allemaal zijn!

 

Lichtgewicht rolstoel

Eén van de punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een rolstoel is welk model het beste past bij jouw wensen en behoeften. Er is een groot scala aan verschillende modellen van rolstoelen. Dit gaat van elektrische rolstoelen tot lichtgewicht rolstoelen. Ben je nou nog een actief persoon dan is een lichtgewicht rolstoel misschien wel iets voor jou. Deze lichtgewicht rolstoel kenmerkt zich door het lage gewicht. Hierdoor is de rolstoel gemakkelijk voort te duwen en makkelijk mee te nemen. Daarnaast is deze makkelijk in te klappen en compact om zo gemakkelijk op te bergen. Waar u met dit model en de opvouwbare rolstoel op moet letten is dat deze is dat deze niet gemaakt zijn voor de lange afstanden of voor onverharde wegen. Daarnaast zijn ze wat kleiner dan de grotere varianten. 

 

Rolstoel XL

De rolstoel XL is daarentegen gebouwd voor extra zware belasting. Deze modellen zijn voorzien van een verstevigt frame waardoor de rolstoel meer stabiliteit heeft. Daarnaast is dit model voor de gemiddeld wat langere en zwaardere personen gemaakt. Deze rollators hebben dan ook een brede zitting en een hoger gebruikersgewicht. 

 

Rolstoel taxi

Ga je nou juist vaak met de taxi of rolstoelbus naar je bestemming dan is het taxi model juist perfect voor jou. Deze rolstoelen zijn speciaal gemaakt voor het vervoer met de rolstoelbus en taxi. Let er wel op dat u bij het aanschaffen van dit model een gecertificeerd model koopt. Wat dit wil zeggen is dat deze rolstoelen getest zijn en hierdoor als veilig beschouwd mogen worden. Als jouw rolstoel dit certificaat niet heeft mogen medewerkers van taxi vervoersbedrijven jou niet meenemen, want als er wat gebeurt zijn zij niet verzekerd. Hoe kun je nou zien of de rolstoel gecertificeerd is? Naast het certificaat zelf zitten er ook stickers met haaksymbolen op het frame van de rolstoel. Zitten deze niet op de rolstoel dan kun je altijd het certificaat opvragen bij de verkoper.

 

Rolstoel kopen?

Heb je een keuze gemaakt en ga je nu een rolstoel kopen? Dan raden wij thuiszorgwinkel aan. Zij hebben een ruim assortiment rolstoelen met verschillende modellen. Zo zit er gegarandeerd een model voor jou bij. Wil je eerst nog meer informatie neem dan contact op met één van de medewerkers.

https://thuiszorgwinkel.nl/