Bokreta
Image default
Woningen

Een keukenrenovatie?

De beste vloer voor uw keuken is een vloer die duurzaam, gemakkelijk schoon te maken, waterbestendig en natuurlijk stijlvol is. Je keuken is een plek voor jou om te experimenteren en te doen alsof je op Master Chef bent, zonder je zorgen te maken over het beschadigen van je vloeren. Dus als je die met saus bedekte lepel onvermijdelijk laat vallen, zul je dankbaar zijn dat je een vlekbestendige vloer hebt gekozen. Hieronder staan een paar opties voor keukenvloeren die het lukken.

Tegel

Er is een reden waarom tegels al jaren de beste oplossing voor keukenvloeren zijn: het is ongeëvenaard in duurzaamheid, in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen, en is waterdicht en vlekbestendig. Houd er rekening mee dat hoewel de tegels zelf vlekbestendig blijven, de voeg ertussen veel vatbaarder is voor vlekken, dus alles wat erop is gemorst, moet meteen worden opgeruimd. Keramische tegels en porseleinen tegels zijn beide solide opties. Maar porselein is iets brozer, dus als je de neiging hebt om zware keukenapparatuur te laten vallen, kies dan voor de sterkere keramische tegels. Als je van het uiterlijk van tegels houdt, maar je hebt koude voeten – letterlijk – overweeg dan om een verwarmingssysteem onder je tegelvloer toe te voegen.

Natuurstenen tegels zijn een andere optie als je er ruimte voor hebt in je budget. Graniet, marmer, leisteen en travertijn zijn duurzame opties, maar vereisen wat onderhoud. Omdat natuursteen poreus is, moet er jaarlijks een steenafdichtmiddel op worden aangebracht om het waterdicht en vlekbestendig te houden.

Afhankelijk van de stijl van het interieur waar je voor gaat, kun je een neutrale kleur vloer kiezen , zoals grijs of wit, of meer leuke, kleurrijke of uniek gevormde tegels. Bedenk hoe verschillende tegelkleuren, patronen, vormen en lay-outpatronen passen in de stijl van uw keuken. Als je voor een meer traditionele look gaat, is vierkant waarschijnlijk de beste keuze. Maar als u uw vloer visueel interessanter wilt maken, zijn diagonale, visgraat- en chevronpatronen allemaal goede opties.

Kurk

Kurkvloeren is een budgetvriendelijke optie die vlekbestendig maar niet waterdicht is, dus gemorste vloeistoffen moeten worden opgeruimd voordat ze tijd hebben om te worden geabsorbeerd. Het voordeel van kurk is dat het warm aanvoelt en vrijwel niet wegglijdt, dus het is comfortabel onder de voeten, en het dempende vermogen kan voorkomen dat veel gevallen borden in de vergetelheid raken. Hoewel deze zachte vloer veel voordelen heeft, kan hij ook gemakkelijk worden ingedeukt door zware apparaten. Dus als je de neiging hebt om je keuken vaak anders in te richten, wil je misschien een andere vloeroptie kiezen.

Hardhout

Hardhouten vloeren zijn populair in de meeste gebieden van het huis, en ondanks dat ze niet waterdicht zijn, zijn ze nog steeds een populaire keuze voor keukens. Gemorste vloeistoffen moeten onmiddellijk worden opgeruimd om beschadiging van de vloeren te voorkomen. Dat gezegd hebbende, als uw keuken dient als een plaats voor culinaire experimenten, wilt u misschien kiezen voor een parketvloer van parket. Onze lijn Aquadura H2O-producten biedt u het beste van twee werelden met de kenmerkende schoonheid van natuurlijk hardhout en de duurzaamheid van waterdichte vloeren, dankzij geavanceerde vloertechnologie.

Vinyl

Als je houdt van het uiterlijk van hardhouten vloeren voor je keuken, maar je je zorgen maakt over duurzaamheid en comfort onder je voeten, dan is vinyl een goede optie. De populariteit van vinyl is de afgelopen jaren gestegen en de technologie wordt steeds beter, waardoor het nog beter lijkt op echte houten en stenen vloeren, voor een fractie van de prijs. U kunt zelfs vinylvloeren in uw woonkamer of eetkamer installeren om de vloer naadloos van die kamers naar de keuken te laten overgaan, met als bijkomend voordeel dat ze waterdicht en vlekbestendig zijn. Vinyl kan je een samenhangende, stijlvolle vloer geven die in principe rommelvrij is. Dus als je een verstrooide kok bent die vaak terugloopt naar de keuken om een pan op het fornuis te zien overkoken, dan is vinyl een goede keuze.

Laminaat

Laminaatvloeren zijn ook een goede optie, ze zien er net zo uit als vinylvloeren, maar ze zijn niet altijd waterdicht. We raden aan om een waterdichte versie van laminaat te kiezen als je deze in je keuken gebruikt. Ideaal is dan natuurlijk de beste visgraat laminaat vloer.

Het andere belangrijke voordeel van zowel vinyl- als laminaatvloeren is dat ze in de winter niet koud worden zoals tegels dat kunnen, dus je hoeft je pluizige sokken niet op elkaar te stapelen om warm te blijven.


https://vloerenbaas.nl